Rekonstrukce Klaudiánovy nemocnice vrcholí. Prohlédla si ji hejtmanka

12.05.2021 16:56

Stavební práce na poslední etapě revitalizace a modernizace pavilonu č. 4 mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice úspěšně vrcholí, nové rehabilitační oddělení si prohlédla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková s radním pro zdravotnictví Pavlem Pavlíkem. Klaudiánova nemocnice začala s prvními kroky rekonstrukce již v roce 2018.

Rekonstrukce Klaudiánovy nemocnice vrcholí. Prohlédla si ji hejtmanka
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi

„Rekonstrukce dopadla úžasně, je to tu moc hezké. Myslím, že je to potřeba teď, když se budou nemocnice vracet k normálu. Očekáváme velkou zátěž v oblasti léčby, která se celou dobu upozaďovala na úkor léčby covidové, takže především aparát svalový a pohybový, ortopedické operace a následná rehabilitace a péče budou opět nesmírně důležité,“ zhodnotila hejtmanka Pecková.
 
 
Rekonstrukce započala již v roce 2018, kdy byly vybudovány nové ambulance kožního oddělení, vznikly nové administrativní prostory pro oddělení zdravotních pojišťoven, personální a mzdové oddělení. Další novinkou bude také hematologický stacionář hematologicko-transfuzního oddělení. Ten byl zřízen v mladoboleslavské nemocnici již v roce 2008, ale doposud neměl vlastní prostory. V současné době je hematologická léčba aplikována na interním oddělení. Vybudování stacionáře umožní nemocnici rozšíření portfolia centrových léčiv, která jsou na tomto oddělení podávána. 
 
„Pro místní je to známá budova – stará interna. Interna se sice v roce 2013 přestěhovala do nového objektu, ale od roku 2005 zde sídlí rehabilitace. Nyní jsme lůžkové rehabilitační oddělení navýšili o jedno patro (9 lůžek). Do konce června se sem ještě přestěhuje oddělení následné péče z Celna, kde zůstane kapacita 51 lůžek,“ řekl předseda představenstva nemocnice Ladislav Řípa. Přesunutím tohoto oddělení do areálu nemocnice dojde k zefektivnění poskytované péče, omezení transportu pacientů sanitkou na vyšetření do nemocnice.
 
Celkové investiční náklady na revitalizaci a modernizaci pavilonu č. 4 včetně vybavení jsou 127 687 554 korun. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…