Test na koronavirus za 7500 korun pro jednoho? Ano, tohle je Praha

24.01.2021 7:05

Letiště Praha zřídilo za účelem testování přímo ve svých prostorách komerční odběrová místa, kde se mohou cestující nechat otestovat na onemocnění COVID-19 a zároveň získat potřebné potvrzení po svém návratu do České republiky nebo před svým odletem. Testování na letišti provádí zdravotníci společnosti GHC Genetics jednatelů Viktora Furmana a Williama Diddena. Jak redakci upozornil jeden ze čtenářů, důležitá služba je současně velice drahá.

Test na koronavirus za 7500 korun pro jednoho? Ano, tohle je Praha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letiště Václava Havla terminál 3

„Byl jsem v šoku, když jsem si to přečetl, to stát musí regulovat!" uvedl Ivan Nejezchleba ve svém mailu. PL zároveň požádal, aby ověřily, zdali se jeho informace zakládají na pravdě.

Jak se ukázalo, je to tak.

Expresní služba na letišti, v rámci které obdržíte výsledek testu do dvou hodin, stojí 7500 korun. Test se provádí přímo na místě na odběrových místech a výsledek obdržíte SMS zprávou a dále e-mailem. V nezvykle vysoké ceně je i mezinárodní certifikát o absolvování testu potřebný pro vycestování do zahraničí podle podmínek konkrétních zemí.

„Obecně doporučujeme cestujícím, kteří potřebují před svou cestou doložit při odbavení nebo přímo v cílové destinaci negativní výsledek testu na COVID-19, a chtějí test absolvovat na letišti, aby počítali s dostatečnou časovou rezervou na provedení testu a doručení výsledku vzhledem ke svému odletu z Prahy," dodává správa letiště na svých stránkách.

Samotný odběr vzorků v odběrových místech sice probíhá na počkání, objednávání z důvodu vysoké poptávky však není možné.

Průměrná cena testů mimo expresních vychází na 1500 korun. Zákonná lhůta pro zaslání výsledků je 48 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…