Z Ministerstva zdravotnictví odchází náměstek Nosek

21.09.2013 6:11

Z Ministerstva zdravotnictví odchází náměstek Petr Nosek, jehož konec žádal krizový štáb nemocnic, odborů a pacientů. Píší to dnešní Lidové noviny. Nosek končí podle ministra Martina Holcáta po vzájemné dohodě. Náměstek zřejmě opustí i post předsedy správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Z Ministerstva zdravotnictví odchází náměstek Nosek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Martin Holcát

Krizový štáb nemocnic, odborů a pacientů vyzval v úterý otevřeným dopisem Holcáta, aby odvolal své náměstky Noska a Martina Plíška. Podíleli se totiž na tvorbě úhradové vyhlášky, která podle štábu ruinuje nemocnice. A krátce po výzvě štábu Nosek skutečně opustí úřad. "Pan náměstek odchází po vzájemné dohodě na konci tohoto měsíce. Svoji perspektivu vidí lépe ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv," řekl LN Holcát.

Že na ministerstvu skončí i náměstek Plíšek, šéf úřadu nevyloučil, ale za Plíška prý nemá náhradu. "Tady jsem zatím žádné rozhodnutí neučinil. Nevylučuji to, ale je to složité. Mohlo by se lehce stát, že zůstanu na úřadě sám," uvedl ministr.

Konec působení i ve VZP

Nosek by měl po odchodu z funkce náměstka opustit i post šéfa správní rady VZP. LN to řekli další členové rady Michal Sojka a Jiří Skalický. Post v čele rady podle Skalického by nejspíš převzal nynější místopředseda Jiří Běhounek. Na ministerstvu nahradí Noska jako náměstka ředitelka odboru dohledu nad zdravotním pojištěním Helena Rögnerová.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…