„Klidný, svědomitý, rozvážný muž,“ říkají kolegové o soudci, kterého sebrala policie pro úplatky

14.03.2018 8:46

O soudci vrchního soudu Ivanu Elischerovi, jehož včera zadržela policie a obvinila z přijetí úplatku v několika drogových kauzách, se rozepsala MF Dnes.

„Klidný, svědomitý, rozvážný muž,“ říkají kolegové o soudci, kterého sebrala policie pro úplatky
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Soudce pracoval nejprve devět let na Krajském soudu v Ústí nad Labem. Jeho kolegové z regionu jej hodnotí jako klidného, svědomitého, rozvážného muže. Netoužil prý po pozornosti, přestože pracoval na známých a komplikovaných kauzách. 

Soudkyně Jana Kurešová o něm pak hovoří jako o sportovci, vytrvalostním běžci, čestném člověku. Elischer se v minulosti zabýval například vraždou pětiletého chlapce, jehož matka zabila jen proto, že jej nechtěla vrátit otci. Věnoval se také kauze manažerů obviněných z vytunelování Universal banky. 

Nyní se podle MF Dnes ukazuje, že soudce dával tresty i podle toho, kdo zaplatil. Měl prý propracovaný systém. Spolu s Elischerem je v celé věci obviněno pět Vietnamců, u nichž rozhodoval o odvolání, pravděpodobně za drogovou kriminalitu. 

Policisté podle všeho Elischera sledovali od roku 2015, odposlouchávali mu mimo jiné kancelář na vrchním soudě. Klec pak na Elischera spadla poté, co jedna z klientek prozradila svému muži přímo ve vězení, že za ovlivnění rozsudku zaplatila 2,4 milionu korun. Bachaři přitom vězeňské telefony odposlouchávají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…