„Nenavážej se do slušných lidí, zmetku. Nedostal jsi na něj dotaci, co!“ Šéf Organizace pro pomoc uprchlíkům dostal výprask. Podívejte se, za co to bylo

19.08.2018 8:58

Známý italský kuchař a restauratér Emanuele Ridi, kterého si diváci vybaví především z českých pořadů o vaření, se v rozhovoru pro Ego rozpovídal o svém pohledu na přijímání migrantů. „Migranty nechci,“ říká jasně. „Tak se sbal a proraž v Itálii,“ reagoval na jeho slova ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) Martin Rozumek. A pěkně to pak slízl.

„Nenavážej se do slušných lidí, zmetku. Nedostal jsi na něj dotaci, co!“ Šéf Organizace pro pomoc uprchlíkům dostal výprask. Podívejte se, za co to bylo
Foto: red
Popisek: Nová kuchařka Léto s Italem

V úvodu rozhovoru italský kuchař Ridi žijící v Praze prozradil, jak se staví k faktu, že nový italský vicepremiér a ministr vnitra z Ligy Matteo Salvini zavřel lodím s migranty přístavy. Na Elbě, odkud pochází, je prý zatím situace ještě celkem dobrá. Jinde v Itálii je ale mnohem horší. „Vnímám to stejně jako asi většina obyvatel České republiky: nechci migranty. Nepřinesou nám totiž nic dobrého. Je to celé hlavně velký byznys, na němž někteří lidé vydělávají velké peníze,“ vyjádřil svůj názor.

Ridi si cení toho, že Salvini něco udělal, a začíná se proto o migraci víc jednat. „V Itálii je teď vidět nějaký tlak a migrantů přes ni do Evropy přichází o něco méně, začali znovu chodit přes Španělsko. Salvini se chová trochu víc jako patriot,“ řekl italský kuchař s tím, že patriot by měl být ale každý. Jestli máme nějaké státní hranice, o které jsme v minulosti i bojovali, tak je přece musíme chránit,“ zmínil.

Lidé podle Ridiho z toho všeho začínají být unavení. Kdyby bylo migrantů pár, tak nikomu nevadí, ale takhle, to už je moc. „Pořád se říká, že Evropa má problém s nízkou porodností a vymírá, a proto prý migranty potřebujeme. Jenže tihle lidé nám nepřinesou vůbec nic. Stejně nepracují, většinou žijí na ulici,“ uvedl Ridi, kterému se nelíbí, že nejjednodušší, jak si vydělat peníze, bude pro migranty nakonec prodávat drogy pro mafii.

„V Itálii se kvůli migraci zvýšila i kriminalita. Pořád slyšíme, že do Evropy přicházejí lidé, kteří utíkají před válkou. Připadá mi, že spíš přicházejí bojovníci než uprchlíci,“ upozornil.

  • Celý rozhovor ZDE

Odpovědi Ridiho do běla rozpálily ředitele Organizace pro pomoc uprchlíkům Martina Rozumka. Na svém Twitteru mu jasně vzkázal, aby tedy na základě svých názoru odkráčel zpátky do své rodné země. „Migrant v Česku Ridi tvrdě proti migrantům, prý nám nic dobrého nepřinesou. Tak to by se měl zase sbalit a prorazit se svou neapolskou pizzou doma v Itálii,“ napsal ve svém tweetu s tím, že my tu dál pěkně budeme pořád dokola žvýkat „knedlo-vepřo a moravskýho vrabca“.

Jeho poznámka na adresu kuchaře Ridiho však některé uživatele Twitteru pořádně rozčílila. „No, nedivím se, že takový “migrant” jako Emanuele Ridi ti nevoní...Nepotřeboval totiž tvoji “pomoc” a tudíž si na něho nemohl čerpat nějakou tu “dotaci”. Nenavážej se laskavě do slušných lidí, zmetku!“ zaznělo v reakci Dušana Kurky. Ozvaly se také i námitky, že Ridi je navíc občan Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…