Ústecká ČSSD zrušila druhou buňku v Bílině, naráz nabrala 36 členů

28.03.2011 21:20

Ústecká krajská ČSSD dnes zrušila druhou místní organizaci v šestnáctitisícové Bílině. Vznikla 13. března a po dvou týdnech nabrala 36 nových členů.

 Ústecká ČSSD zrušila druhou buňku v Bílině, naráz nabrala 36 členů

ČTK to řekl člen krajského výboru a náměstek hejtmanky Pavel Kouda. Krajská ČSSD navíc zrušila členství svému bývalému místopředsedovi Karlu Vrbovi, který vede místní organizaci strany v Libčevsi na Lounsku.

Druhá bílinská organizace existovala dva týdny. "Zpětně jsme zrušili její vznik," řekl ČTK Kouda. Samotný vznik organizace podle něj odporoval stanovám, navíc se kraj před několika měsíci rozhodl držet principu, že ke každému městu patří jen jedna místní organizace.

Benda opět na scéně

Vznik nové organizace v Bílině podle Novinek.cz iniciovali lidé blízcí bývalému šéfovi ústecké krajské ČSSD Petru Bendovi, jenž nyní vede okresní organizaci ČSSD v Teplicích, pod kterou Bílina spadá. První organizaci řadu let vede bývalý poslanec Vlastimil Aubrecht. Podle Vrby Aubrecht do své organizace několik let nepřijal ani jednoho člena, což bylo důvodem vzniku druhé organizace, Kouda to ovšem popřel.

Benda odešel z čela krajské ČSSD letos v lednu, ale má na své straně stále tři ze sedmi okresů. Obě strany se navzájem obviňují z náboru černých duší. Například krajský předseda strany Arno Fišera po svém zvolení do funkce kvůli tomu napadl třetí nejsilnější organizaci v kraji z Libčevse na Lounsku, kterou vede Vrba. Libčeveská organizace pak začátkem března požádala o přeregistraci svých členů a k témuž vyzvala i zbytek kraje.

Podmínka za přepadení 

Vrbu dnes krajský výbor ze strany vyloučil. "Ze strany odešel a pak se účelově vrátil. Navíc tu v minulosti bylo jednoznačné usnesení krajského výboru, že kdo se s ním a dalšími lidmi bude stýkat, hrubě porušuje stanovy," prohlásil Kouda.

Vrba se svým vyloučením rozhodně nesouhlasí a chce ho zpochybnit. "Zvažuju právní kroky, protože podle mého to odporuje stanovám. Krajský výkonný výbor mi sám nemůže zrušit členství, navíc by mě na takové jednání musel pozvat," řekl ČTK Vrba. Ze strany odešel před rokem, poté co se začalo hovořit o tom, že byl v minulosti podmínečně odsouzen za loupežné přepadení, po Fišerových výrocích se ale vrátil, aby prý svou organizaci bránil.

Čtěte také:
Benda prý chce dostat Paroubka do Senátu. V Teplicích místo Kubery

Foto: Hans Štembera

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …