A je to: Jaroslav Kubera má podpisy pod kandidaturu na Hrad

20.07.2017 12:42

Místopředseda Senátu za ODS Jaroslav Kubera už má potřebné podpisy senátorů pro svou kandidaturu na Pražský hrad. Dnes to potvrdil serveru iDnes.cz.

A je to: Jaroslav Kubera má podpisy pod kandidaturu na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Jak Kubera řekl, že má již zajištěné potřebné podpisy senátorů. Zda však bude kandidovat, ještě neví. Rozhodne se na poslední chvíli, těsně před prezidentskými volbami. 

„Mám jich víc, než je zapotřebí. A ještě další senátoři mi to podepíšou,“ uvádí. V současné době je na listině 15 jmen senátorů, a to nejen z ODS, ale i z klubů ČSSD, KDU-ČSL a hnutí ANO. Kandidaturu Kuberovi podepsal i senátor Ivo Valenta.  

Pro prezidentskou kandidaturu přitom stačí deset podpisů senátorů nebo dvacet poslanců či 50 tisíc podepsaných občanů pod peticí. Dvacet podpisů poslanců se ještě Kubera pokusí sehnat, jen tak pro forma.

Dosavadní kandidáti Kuberu podle jeho slov neoslovují, ale stále čeká, že se objeví ještě jiní, a to zejména po volbách do Poslanecké sněmovny. Ty jsou klíčové i pro ODS, až pak chce strana řešit volby prezidentské. 

„Pokud někdo kandiduje, tak jeho cílem má být zvítězit, ale ne tím, že porazí toho soupeře, ale že nabídne voličům to, co je správné,“ řekl serveru Kubera. 

V minulé volbě hlavy státu kandidoval za ODS Přemysl Sobotka, ale pohořel. Kubera je populárním občanským demokratem, dlouholetým primátorem Teplic a velkým odpůrcem zákazu kouření v restauracích. 

Původní text ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…