Americký tisk: Za útokem 11. září stojí spojenec USA Saúdská Arábie a přítel George Bushe

02.01.2014 13:52

Americké noviny New York Post napsaly, že za teroristickým útokem z 11. září 2001 stál spojenec USA, Saúdská Arábie, která teroristům pomáhala. Na útoku se prý měl podílet i přítel rodiny tehdejšího prezidenta USA George Bushe, šéf saúdskoarabské rozvědky a někdejší velvyslanec v USA Bandar bin Sultan, který byl i jedním z hlavních podporovatelů amerického útoku na Irák a angažmá USA v Sýrii. Zprávu citoval i server listu Washington Times.

Americký tisk: Za útokem 11. září stojí spojenec USA Saúdská Arábie a přítel George Bushe
Foto: YouTube.com
Popisek: Útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001

Tehdejší americký prezident George Bush ml. podle informací New York Post osobně nařídil vyjmutí 28 stran z oficiální vyšetřovací zprávy a jejich začernění. Republikánští kongresmani Walter Jones a Stephen Lynch prohlásili po přečtení 28 tajných stran oficiální vyšetřovací zprávy, že jsou zcela šokování rozsahem zapojení cizí vlády do útoků 11. září 2001. Z 19 teroristů bylo 15 občanů Saúdské Arábie.

Nezvratné důkazy o zapojení vládních činitelů Saúdské Arábie na útoku z 11. září

The New York Post vydal před Vánoci článek o tom, že únik z oficiální zprávy vyšetřovací komise k 11. září podává nezvratné důkazy o zapojení vládních činitelů, diplomatů a tajných služeb Saúdské Arábie do teroristických útoků. Do útoků bylo podle reportu přímo zapojeno saúdské velvyslanectví ve Washingtonu a konzulát v Los Angeles. Únosci letadel a teroristé z Al-Káidy měli prý dostávat od politiků Saúdské Arábie logistickou podporu a finance.

Dle uniklé zprávy únosci spolupracovali úzce s nyní již mrtvým islámským teoristou Anwarem Al-Awlakim. Awlaki prý úzce spolupracoval s ambasádou Saúdské Arábie ve Washingtonu a byl imámem mešity ve Washingtonu, která byla postavena Saúdy.

Články z amerických médií čtěte zde a zde.

George Bush prý Saúdy kryl

O odtajnění dokumentů se již v americkém Kongresu jednalo 2. prosince, ale ještě není jisté, zda získá podporu většiny členů. Wahigton Times píše, že pokud vysocí státní úředníci Saúdské Arábie spolupracovali na teroristickém útoku z 11. září, tak to není jen skandál, ale válečný akt Saúdské Arábie proti USA a že pokud by to američtí občané věděli, byla by po 11. září ve veřejném mínění podpora ne napadení Iráku, ale války proti Saúdské Arábii. Otázky budí i to, proč Bush celou věc tajil. Či zda o 11. září věděl předem s ohledem na plánované napadení Iráku a dalších zemí.

Saúdové jakoukoli roli v 11. září popírají. Na zprávu v americkém tisku v České republice jako první upozornil server Reformy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…