Americký vědec: Vůbec není jisté, že za chemickým útokem stojí Asad. Zde jsou důkazy z oblasti fyziky

19.04.2017 21:16

Theodore Postol, profesor vědy, technologie a mezinárodní bezpečnosti na Massachusettském technologickém institutu, se pustil do vlády Spojených států za raketový útok proti Sýrii. Vůbec prý není jisté, že sarinový útok provedený 4. dubna uskutečnily skutečně letecké ozbrojené síly prezidenta Bašára Asada. Server International Business Times prozrazuje více.

Americký vědec: Vůbec není jisté, že za chemickým útokem stojí Asad. Zde jsou důkazy z oblasti fyziky
Foto: archív autora
Popisek: US letecký útok Sýrie

Server International Business Times uveřejnil vyjádření profesora Theodora Postola, který zpochybňuje tvrzení, že útok zbraněmi hromadného ničení, konkrétně bojovým plynem sarinem, provedly stíhačky syrského režimu. Důkazy podle profesora ukazují spíše na to, že sarin vybouchl na zemi v nastražené náloži. To by naznačovalo, že za útokem mohou stát vzbouřenci, kteří oblast výbuchu v syrské provincii Idlíb kontrolují.  

„Pečlivě jsem prozkoumal dokumenty (Bílého domu) a věřím, že může být nade vší pochybnost prokázáno, že tento dokument neobsahuje žádný důkaz o tom ... že by za chemickým útokem v Chán Šajchúnu stála vláda Sýrie,“ konstatoval Postol. „Ve skutečnosti důkazy citované v dokumentu ukazují, že útok provedli jednotlivci kdesi na zemi,“ doplnil. S fakty bylo podle profesora pravděpodobně manipulováno.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Snímky z místa výbuchu bomby prý ukazují právě to, že nálož explodovala na zemi. Kdyby bomba s bojovým plynem padla z nebe, kráter by prý vypadal jinak, než nakonec opravdu vypadal. Podle Postola je zřejmé, že nálož explodovala kvůli trhavině umístěné nad sarinem, nikoli kvůli trhavině, která by byla umístěna v letecké bombě společně se sarinem.

Schopný zpravodajský analytik by to podle Postola měl poznat a fakt, že to nepoznal, podle Postola ukazuje, že tajné služby tvořily specifický závěr na politickou objednávku. Profesor se politizace tajných služeb velmi obává.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…