Anonymous přitvrdili: Máme seznam všech členů ODS i s maily a adresami domů

05.02.2012 21:47

VÍME PRVNÍ Jste člen ODS? Pokud ano, vězte, že víme, kde bydlíte, jaký máte e-mail a také jakou plníte funkci u občanských demokratů. Tak lze interpretovat vzkaz, který v neděli večer dorazil do ParlamentníchListů.cz. Skupina Anonymous nám totiž zaslala jak prohlášení, tak kompletní databázi občanských demokratů v České republice.

Anonymous přitvrdili: Máme seznam všech členů ODS i s maily a adresami domů
Foto: Vojtěch Brtnický
Popisek: Stovky lidí protestovaly v centru Prahy proti dohodě ACTA

Kde bydlí Mirek Topolánek nebo Ivan Langer? Žádný problém. A jaký mail používá Petr Nečas? Odpověď je jednoduchá: nagyova.jana@vlada.cz. Nejen tyto, ale mnohé další údaje získali hackeři z renomované skupiny Anonymous poté, co před několika dny napadli stránky nejsilnější pravicové partaje v Česku, web ODS.

"Lepší reklamu zdarma jsme si ve volebním roce nemohli přát. Návštěvnost webu ODS se dnes ráno zvýšila řádově o stovky procent," reagoval na čtvrteční útok hackerů mluvčí ODS Tomáš Bartovský (více ZDE).

"Vaše arogantní prohlášení, kterým se snažíte zakrýt vaši neschopnost zabezpečit si váš IT systém nás motivovalo k dalšímu útoku. Jak chcete vést tuto zemi a zastupovat nás občany při správě věcí veřejných, když nejste schopni zvládnout tak elementární věc," uvádí Anonymous ve svém nedělním prohlášení.

Oslovení politici ODS, kteří byli namátkou vybráni ze seznamu, byli z údajů šokovaní. "To přeci není možné, ale ta adresa skutečně sedí," uvedl jeden ze členů strany. "Já nejsem ve vrcholných orgánech a v žádném případě o tuto medializaci nestojím," doplnil s tím, že si nepřeje být jmenován. "Rozhodně je strašné, že tyto neveřejné údaje kolují, to jste mě zaskočili."

ACTA, věc veřejná

Tiskové oddělení ODS na zveřejněný seznam dosud nereagovalo. Jak ovšem ParlamentníListy.cz zjistily, náhodou vybraných deset údajů je skutečných a s největší pravděpodobností se proto nejedná o falzum. Seznam má více než 100 tisíc údajů a obsahuje na 28 tisíc jmen.

Hackeři hlásící se ke sdružení Anonymous před několika dny napadli a ovládli web ODS a uveřejnili tam své prohlášení odsuzující smlouvu ACTA, která má chránit duševní vlastnictví na internetu. "ACTA staví zájmy vybraných mediálních korporací nad práva člověka. Kvůli ochraně duševního vlastnictví vybraných subjektů se my všichni musíme vzdát části svých práv," stálo mimo jiné na webu.

Webu ODS tak ve čtvrtek brzy ráno dominoval znak Anonymous - maska inspirovaná tragickým hrdinou katolických vzbouřenců v Londýně na počátku 17. století Guyem Fawkesem, jejíž moderní podoba se objevila v komiksu V jako Vendeta.

Česká republika se k mezinárodní dohodě ACTA připojila s dalšími 21 zeměmi EU minulý týden. Dohoda začne v ČR platit, když ji ratifikuje parlament. Má vytvořit pravidla pro posílení práv k intelektuálnímu vlastnictví, tedy bojovat proti šíření nelegálních kopií a padělků.

Již dříve Anonymous napadli weby Poslanecké sněmovny, anebo OSY (více ZDE).

Jak seznam začíná:

Michaela Abati, Ing. Jan Abbrent, Martina Abdulová, Jitka Abelová, Martina Abelová, Ing. Karel Abrahám, Ing. Lubomír Abraham, Ing. Jan Abrahamčík, Mgr. Hana Abrhamová, Aleš Abrt, Marika Abrtová, Taťana Absolínová, Kamila Abtová, PhDr. Khaled Abu-Dayeh, CSc., Dalibor Adam, MUDr. Jaroslav Adam, Mgr. Josef Adam, Karel Adam, Milan Adam, Ing. Petr Adam, Mgr. Petr Adam, Radek Adam, Bc. Radim Adam, Tomáš Adam, Vladimír Adam, Aneta Adamcová, Dagmar Adamcová, Hana Adamcová, Helena Adamcová, Irena Adamcová, Renata Adamcová, Ing. Aleš Adamec, Antonín Adamec, MUDr. Čeněk Adamec, Mgr. Ivan Adamec, Jaroslav Adamec, Karel Adamec, Ing. Libor Adamec, Ph.D., Lubomír Adamec, Bc. Martin Adamec, Michal Adamec, Petr Adamec, Ing. Radim Adamec, Tomáš Adamec, Zdeněk Adamec, Bc. Zdeněk Adamec, Aleš Adámek, RNDr. Boris Adámek, Daniel Adámek, František Adámek, Jan Adámek, Josef Adámek, Josef Adámek, Ing. Milan Adámek, Ondřej Adámek, Petr Adámek, Ing. Petr Adámek, Tomáš Adámek, Ing., Vojtěch Adámek, Ing. Leoš Adamík, Ing. Ondřej Adamík, PhDr. Alena Adamíková, Hana Adamíková, Emilie Adámková, Mgr. Jarmila Adámková, Jaroslava Adámková, Marie Adámková, Radka Adámková, Zdeňka Adámková (a dalších 27 tisíc jmen)

Co namátkou dělají tito lidé:

pokladník místního sdružení, členka místní rady, člen oblastní rady, předseda místního sdružení, předsedkyně oblastní kontrolní a revizní komise, oblastní manažerka, člen oblastní kontrolní a revizní komise, předsedkyně místního sdružení, předseda vlády, starosta

Jaká místní sdružení:

MS ODS Břeclav, MS ODS Slatina, MS ODS Dubeč, MS ODS Chomutov, MS ODS Nusle, MS ODS Jižní Město II, MS ODS Malšovice, MS ODS Ostrov u Chroustovic, MS ODS Cvikov, MS ODS Český Krumlov, MS ODS Hodonín, MS ODS Č.Budějovice II., MS ODS Cvikov, MS ODS Žebětín, MS ODS Husovice, MS ODS Mýto, MS ODS Červené Pečky, MS ODS Jindřichův Hradec, MS ODS MS Hořovice, MS ODS Kostelní Radouň, MS ODS Štítná nad Vláří, MS ODS Střed města 1a, MS ODS Čelechovice na Hané, MS ODS Hluboká nad Vltavou a stovky dalších

Jaké e-maily:

vladimir.bakajsa@mmp.cz, starosta@hodice.cz, petrba@praha3.cz, vaclav.barcal@praha8.cz, obce@sedlcany.cz, lubos.bartak@betonstav.com, bartonicek@meuslany.cz, bartos@psp.cz, petr.duchon@europarl.europa.eu, hana.dvornikova@mesto-uh.cz a tisíce dalších

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…