Ať Zeman nezvítězí už v prvním kole. Ať máme ještě jednu šanci, začal se modlit aktivista Peszynski

13.01.2018 14:56

Aktivista Tomasz Peszynski, který celých pět let tepe Miloše Zemana, má zřejmě nervy napjaté k prasknutí. Naznačuje to alespoň jeho profil na sociální síti facebook. Mimo jiné se modlí za to, aby se odehrálo ještě druhé kolo volby prezidenta. Dodává však také, že celkově vidí výsledek prezidentských voleb černě, což znamená, že Miloš Zeman podle jeho názoru zvítězí.

Ať Zeman nezvítězí už v prvním kole. Ať máme ještě jednu šanci, začal se modlit aktivista Peszynski
Foto: Vít Hassan
Popisek: Aktivista Pražského majdanu Tomasz Peszynski

„Já to vidím černě..Vidím, to na nejhorší scénář. Ale něco vám řeknu. Neposerem se s toho. Vždycky se dá něco dělat. I za hodinu,“ napsal hodinu předtím, než se uzavřely volební místnosti, muž, který celých pět let nemůže přijít prezidentovi Miloši Zemanovi na jméno. Prý má napjaté nervy a raději si je uklidní poslechem muziky.

„No a teď už nezbejvá, než vyzvat všechny věřící v jejichž náboženstvích to tak funguje, aby se modlili za to, aby Zeman nezvítězil v prvním kole. Ať nám "tamten" dá ještě jednu šanci. Nic víc nechci. Díkes,“ doplnil.

Současně se podivoval nad tím, jak nízká je volební účast. Cokoli je pod 80 procent volební účasti prý nechává aktivistu v klidu. V Karviné je prý volební účast dokonce pod 40 procent, což protizemanovského aktivistu překvapuje. Když si tolik lidí přálo zavedení přímé volby prezidenta a odmítali volbu hlavy státu parlamentem, proč teď řada z nich sedí doma?  

„Hm, tak ne... u sněmovních voleb taky přišlo 1. den 40 % a v sobotu 20 % :-( Tak se vzpamujte a jděte volit! Nebo to vyhraje Zeman!“ apeloval na své spoluobčany aktivista.

Ať už volby dopadnou jakkoliv, podle Peszynského je třeba hájit demokracii a svobodu. Proto hodlá zavzpomínat i na tzv. Palachův týden z roku 1969, kdy současný komunistický poslanec Zdeněk Ondráček stál jako policista s obuškem v ruce proti lidem, kteří tehdy toužili po svobodě. V lednu tohoto roku se bude znovu rozhodovat o tom, zda se „mlátička Ondráček“, jak ho nazývají jeho nejhlasitější kritici, stane předsedou sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů.

V minulosti na sebe Tomasz Peszynski upozornil např. tím, že hlasitě brojil proti ruskému armádnímu sboru Alexandrovců. Toto hudební těleso považuje za ideologickou zbraň ruského prezidenta Vladimira Putina, a nebylo by od věci zpěvákům zakázat vstup do České republiky. K tomu však nedošlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…