Babiš pro PL: Absolutně souhlasím s Ficem. Odmítněme přijímat všechny uprchlíky. Nechceme ucelenou muslimskou komunitu a sexuálně napadené ženy

08.01.2016 10:29

Premiér Slovenska Robert Fico podle ČTK řekl, že Slovensko odmítne kvóty a nebude přijímat uprchlíky ani dobrovolně. Neudělá prý nic, co by vedlo k vytvoření ucelené muslimské komunity v zemi. Nechce totiž, aby byly ženy sexuálně napadány jako v Německu. Imigranty s odlišnými tradicemi a náboženstvím podle něj nelze lehce integrovat. Řekl, že jeho povinností je chránit Slovensko. První vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš ParlamentnímListům.cz sdělil, že s Ficem absolutně souhlasí a ČR by se měla zachovat stejně.

Babiš pro PL: Absolutně souhlasím s Ficem. Odmítněme přijímat všechny uprchlíky. Nechceme ucelenou muslimskou komunitu a sexuálně napadené ženy
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš na besedě s občany v Pardubicích

Bratislava nebude přijímat migranty ani na dobrovolném základě. „Ani na dobrovolném základě neuděláme žádné rozhodnutí, které by vedlo k možnosti vzniku ucelené muslimské komunity na Slovensku,“ řekl Fico na tiskové konferenci.

Slovenský premiér svá vyjádření spojil s nedávnými událostmi v Kolíně nad Rýnem, kde byly na silvestra sexuálně napadeny desítky žen. Podle svědků to byli muži afrického a arabského vzhledu. Podle Fica je zde ale jasné naznačení původu útočníků.

„Je zřejmé, že šlo o přistěhovalce a migranty. Když migranty vpustíte do země, mohou vás čekat takové problémy. To my prostě nechceme. Nechceme, aby se i na Slovensku stalo něco jako v Německu, aby někdo obtěžoval naše ženy na veřejných prostranstvích,“ řekl Fico.

Další změna spočívá v tom, že Slovensko nejenže odmítá povinné a trvalé uprchlické kvóty, ale nebude přijímat migranty ani na dobrovolném základě. „To je jediná cesta, jak eliminovat rizika,“ zdůraznil premiér. Zároveň na adresu uprchlíků dodal, že lidé s odlišnými tradicemi a náboženstvím se podle něj nedají lehce integrovat. „Mou povinností je chránit Slovensko,“ dodal Fico.

Babiš: Absolutně s Ficem souhlasím. Měli bychom se zachovat stejně

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o výše uvedených prohlášeních slovenského premiéra myslí a zda by se takto měla zachovat i Česká republika. Jako jeden z prvních se ozval vicepremiér Babiš.

„Absolutně s tím souhlasím. Měli bychom se zachovat stejně,“ sdělil ParlamentnímListům.cz předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš.

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, který odmítá spojovat uprchlíky s terorismem, na dotaz nereagoval. "Myslím si, že jsou to předvolební řeči. My se budeme chovat legálně a racionálně," reagoval na slova Fica Pavel Bělobrádek.

Reakce dalších politiků ještě přineseme.

Muži ze „severoafrického a arabského prostoru“

Německá média informovala, že na silvestra muži ze „severoafrického a arabského prostoru“ v Kolíně nad Rýnem napadli, okradli, sexuálně obtěžovali přes 150 žen a došlo i ke znásilnění.

V neděli 3. ledna vyšlo Köln Expressu svědectví jedné z obětí. Článek pod názvem „Byl to horor“ přinesl výpověď 28leté Katji, která se dostala spolu s přáteli do „zajetí“ skupiny „cizinců“ (podle jejích slov), kteří je začali osahávat na zadku a na prsou. Tvrdí, že se jí osobně museli za 200 metrů chůze dotknout asi stokrát. Osahávání doplňovaly podle tohoto svědectví různé slovní vulgarity (nazývání „kurvou“). Podobně, mimochodem, později informuje o verbálním násilí vůči ženám i další deník, Süddeutche Zeitung. Na jeho stránkách další svědkyně zmiňuje, že byla při oslavách silvestra u Hlavního nádraží v Kolíně nad Rýnem nazývána opakovaně jako „kurva“, „kunda“ a „pitomá děvka“.

Kolínský bulvární deník Express ve čtvrtek 7. ledna publikoval anonymní svědectví policisty, který zasahoval při silvestrovských oslavách v centru města. Podle zveřejněného svědectví mělo prý dojít v noci k předběžnému zadržení celkem 15 osob. Na jejich adresu řekl anonymní policejní zdroj Expressu: „Z těchto osob bylo 14 z nich ze Sýrie a jedna z Afghánistánu. To je pravda. I když bolí.“ Dále sdělil, že mělo jít „určitě o lidi, kteří jsou v Německu pár dnů nebo týdnů“, a těchto 15 zadržených mělo podle jeho slov „potvrzení o zahájení azylového řízení“.

Policejní zdroj dále řekl, že noc pro něj byla šokující a jednotky se musely vyrovnat s tím, co viděly. Popisuje, že viděl kolem sebe plačící ženy, které přišly o spodní prádlo a na něž dav plival. Kromě toho čelila podle jeho svědectví policie na místě „masivním útokům“ ze strany davu. Podle jeho slov v noci potřeboval zoufale policejní posily, které ale neměl k dispozici.

Nejen německá policie řeší množící se hlášení o sexuálním napadení žen ze strany mužů cizího původu. Hned několik takových případů tento týden zaznamenala policie v rakouském Salcburku. Ve čtvrtek o tom informoval server listu Kronen Zeitung. Podezření podle deníku padá na muže z Afghánistánu a Sýrie, informovaly Novinky.cz. Napadení žen hlásí i Švýcarsko.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…