Bouřka poškodila i stanové městečko pro Ukrajince v pražské Troji

22.05.2022 6:30

Stanový tábor, ve kterém je v pražské Troji ubytovaná část uprchlíků z Ukrajiny, poškodila už v noci na sobotu silná bouřka.

Bouřka poškodila i stanové městečko pro Ukrajince v pražské Troji
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Provizorní ubytování

Hasičům se ještě v noci však podařilo provoz tábora plně obnovit, informoval už v sobotu ráno ČTK jejich mluvčí Martin Kavka. Kvůli silnému větru vyjížděli hasiči v Praze od pátečního večera ke stovce zásahů.

Ve stanovém městečku mezi Povltavskou ulicí a městským okruhem je od minulého víkendu ubytovaná část Ukrajinců čekajících na ověření totožnosti. Má kapacitu pro 150 lidí. Bouřka provázená poryvy silného větru Česko zasáhla v pátek večer a poškodila v táboře několik stanů a oplocení. Uprchlíci proto byli přesunuti do dvou evakuačních autobusů.

Několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů spolu s personálem tábora ihned zahájili odstraňování následků bouřky. „Ve 2:00 byl provoz tábora plně obnoven a uprchlíci byli uloženi na lehátka,“ uvedl Kavka.

Pražští hasiči podle něho vyjížděli od pátečního večera do sobotních 10:00 ke stovce případů souvisejících s bouřkou a silným větrem, uvedli na twitteru. Nejčastěji zasahovali u popadaných stromů a větví či uvolněných plechů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…