Centrum Sananim žádá policii o ochranu. Před Vandasem

01.10.2010 16:28

Pražské protidrogové centrum Sananim na Smíchově požádalo o policejní ochranu. V posledních dnech totiž stoupl počet výtržností a trestných činů v okolí centra. V pátek se na Smíchov chystají také hlídky Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Centrum Sananim žádá policii o ochranu. Před Vandasem

Ředitelka Sananimu Martina Richterová Těmínová se domnívá, že zvýšený počet útoků na centrum souvisí s blížícími se komunálními volbami. "Rozhodně se nehodláme stát rukojmím v předvolebním boji a zásadně protestujeme proti zneužívání naší odbornosti v pomoci nemocným lidem, což drogově závislí podle mezinárodní kvalifikace nemocí bezesporu jsou," uvedla pro ČTK ředitelka.

Za poslední dobu policie vyšetřovala 15 útoků, většinu z nich později vyhodnotil jako trestný čin. Šlo především o rozbitá okna a dveře, výhružné dopisy nebo exkrementy vylité oknem. Kvůli obavám o bezpečnost pracovníků najalo centrum také bezpečnostní agenturu.

Před hlídkami DSSS budou centrum hlídat kromě policie také studenti

V pátek se na místo chystají hlídky DSSS. Těm se plánují postavit studenti, kteří chtějí vytvořit živý řetěz a bránit centrum před možnými útoky. Proti hlídkám se vyslovil také národní protidrogový kooordinátor, který zároveň požádal policii a pražský magistrát, aby na místě zajistily dohled.

"Akci DSSS vnímá národní protidrogový koordinátor jako pokračování a prozatímní vyústění těchto projevů nesnášenlivosti vůči uživatelům drog a profesionálům, kteří v oblasti pomoci uživatelů drog pracují. Jakékoliv projevy xenofobie a násilí jsou v tomto směru nepřijatelné a kontraproduktivní," uvedl národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

Více:

Foto:delnickamladez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…