Cenzura v Českém rozhlase? Mluvil jsem o jejich redaktoru Kroupovi a vystřihli mi to, protestuje premiér Babiš

23.11.2018 7:22

Premiér Andrej Babiš si na sociální síti ve čtvrtek v pozdních hodinách postěžoval na Český rozhlas. Ten, podle jeho slov, z rozhovoru některé úseky prý vystřihl. Hlavně prý ty, kde předseda vlády hovořil o investigativním novináři a redaktoru rozhlasu Janku Kroupovi. Právě toho v posledních dnech často zmiňuje v jisté paralele s údajným únosem jeho syna Andreje Babiše mladšího, aby poukázal na to, čeho jsou lidé na základě vymyšlených lží schopni udělat.

Cenzura v Českém rozhlase? Mluvil jsem o jejich redaktoru Kroupovi a vystřihli mi to, protestuje premiér Babiš
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

Kudy premiér v posledních dnech chodí, tudy na svou obhajobu připomíná, že únos jeho syna Andreje Babiše mladšího je jen aktivita redaktorů Seznamu, kteří zneužívají jeho nemocného syna, aby se tady dělaly demonstrace. Je to podle něj načasované s cílem ho zničit. „Lidi, kteří si chtějí nastudovat, co je to schizofrenie, tak to musí odsoudit, protože je to hyenismus největšího řádu,“ sdělil.

V souvislosti s tím poukazuje na nejrůznější případy, kam až dokážou lži lidské osudy zavést. Asi nejčastěji připomíná příklad dnešní, české eurokomisařky Věry Jourové. Paní Jourová byla na základě vymyšlené lži redaktora rozhlasu Janka Kroupy vzata do vazby a její dcera měla obrovské a stejné problémy,“ uvádí premiér s tím, že tento redaktor údajně chodil kolem baráku jeho starší dcery, která byla u výslechu.

A na to samé prý chtěl upozornit i posluchače Radiožurnálu v Českém rozhlase, kde je Kroupa redaktorem. To co však prý na adresu Kroupy řekl, pak záhy v odvysílaném rozhovoru nezaznělo. „Větu, kde mluvím o jejich novináři Janku Kroupovi, jak dostal nevinnou Věru Jourovou do vězení a její dceru na psychiatrii, tu Radiožurnál neodvysílal. Prostě ji vystřihli,“ postěžoval si na sociální síti Facebook.

Chvíli poté se pod jeho příspěvkem rozpoutala bouřlivá diskuse. V ní hned z kraje premiéra někteří uzemnili. Filip Šlampa se do Babiše opřel s tím, že on a jeho média nám také říkají jen to, co se jim hodí. Doporučil mu proto raději mlčet. „Konečně víte, jaké to je, stát na druhé straně ‚barikády‘,“ doplnil.

Někteří se tomu velmi divili, jiní požadovali po vedení rozhlasu vysvětlení. Například známý komentátor Štěpán Kotrba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…