Chystal se vážný útok na Miloše Zemana. Bylo mu zabráněno

22.01.2018 10:02

„Stop imigrantům a Drahošovi. Tato země je naše. Volte Zemana,“ tento inzerát otiskly v minulém týdnu mimo jiné regionální Deníky. Co s inzeráty na hraně, následně rozebíral pořad Newsroom ČT24.

Chystal se vážný útok na Miloše Zemana. Bylo mu zabráněno
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Drahoš postupuje

Regionální Deník přitom inzerát přijal, na stejné stránce však zadavatele inzerce podrobil kritice. „Posuzovali jsme to, jako každý kontroverzní inzerát i tento skončil na stole ředitele redakcí. A my jsme si řekli, že ten inzerát není pomlouvačný a že ho otiskneme, ale patřičně tomu dáme svoji doušku,“ zdůvodnil své kroky šéfredaktor Pražského deníku Tomáš Skřivánek.

Anketa

Kterého ze dvou kandidátů na prezidenta byste rádi pozvali domů na večeři?

3%
hlasovalo: 19957 lidí

V čisté podobě, bez komentáře, pak inzerát zveřejnilo Právo. „V té čistě podobě tam samozřejmě to útočí na ty nejnižší pudy, na ty emoce, strach voličů,“ uvedla k tomu konzultantka Institutu politického marketingu Alžběta Králová. 

Celý pořad najdete ZDE.

K verzi v Deníku pak dodala, že je charakterní to takto podat. „Ale v prvé řadě určtě zaujme ten vizuál a je otázkou, kolik čtenářů si to následně přečte kolem,“ dodala. 

Skřivánek pak následně odmítl, že by ze strany Deníku šlo o alibismus. „Kontroverzní inzeráty posuzuje redakce. A z minulosti máme i příklady, kdy jsme odmítli inzerci,“ zmínil. „Donutili jsme například ANO před volbami změnit jejich kampaň o lithiu, kde napadali některé lidi, že za to můžou. Inzerát byl pomlouvačný. Stejně tak jsme v minulém týdnu odmítli inzerát útočící na zdraví prezidenta Miloše Zemana,“ podotkl Skřivánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …