Dezinformace z ČT? Po včerejšku padají velmi silná slova

31.05.2018 8:12

K zinscenované vraždě ukrajinského novináře Arkadije Babčenka se na svých facebookových profilech vyjádřili zbrojní analytik Jaroslav Štefec i marketingový expert Jakub Horák. A své napsal i tajemník kardinála Dominika Duky Milan Badal.

Dezinformace z ČT? Po včerejšku padají velmi silná slova
Foto: Facebook
Popisek: Jaroslav Štefec

„Pro vládu je vždy velmi nebezpečné hrát si s fakty, zvláště pak využívat novináře pro své falešné zprávy,“ napsal na svém twitteru generální tajemník organizace Reportéři bez hranic Christophe Deloire. „Prima. Nemám k tomu kritickej postoj teda sám,“ poznamenal k tomu Jakub Horák.

Anketa

Stydíte se za prezidenta Miloše Zemana?

11%
89%
hlasovalo: 18812 lidí

„Postup ukrajinské tajné služby SBU kritizují přední západní novináři. Podle nich tím Kyjev napomohl prokremelské propagandě a šíření falešných zpráv. ‚Ukrajina zinscenováním smrti Babčenka dala ruské státní televizi obrovský dárek,‘ komentoval zvláštní operaci SBU na Twitteru zpravodaj britského listu The Daily Telegraph v Rusku Alec Luhn,“ dodal dále Horák.

„Už v momentě, kdy se v médiích prvně objevila drsně syrová fotka údajně mrtvého novináře ‚prostříleného jak řešeto‘ a ležícího v kaluži krve před dveřmi bytu, mi to celé začalo smrdět. Je velmi neobvyklé, aby se podobné záběry dostávaly do médií. Alespoň v civilizované společnosti,“ poznamenal k celé kauze Jaroslav Štefec.

„Pak začal ten kolotoč kolem údajného neposkytnutí povolení k pobytu tomuto člověku v ČR. Jak se ukázalo, vše kompletně vylháno. Ani o něj nepožádal. Zajímalo by mě, koho tím chtěli poškodit. Nejspíš Babiše, Metnar je jeho člověk. Nikoho ani nenapadlo se omluvit. Mezitím jsem si našel pár informací o jeho ‚novinářské práci‘. Už chápu, proč se za jeho nejlepší přátele a kolegy prohlašují hoši z Bakalonovin,“ dodal.

„Když jsem se dočetl o jeho aktivitách, včetně toho ‚slavného‘ prohlášení ke smrti Alexandrovců, definitivně mi ho přestalo být líto. Asi je dobře, že je naživu. Na rozdíl od něj si myslím, že každého člověka je škoda. Na Ukrajině, tam je viditelně mezi svými. Tam zapadne jako zadek na hrnec. I vizáží,“ sdělil dále Štefec.

„Ale ten smrad, který jsem cítil od samého začátku, ten zůstal. Je to celé téměř tak krkolomné, jako pašování BUKu z Ruska přes Ukrajinu do Ruska, nebo otrávení Skripalů postupně klikou, pohankou, krémem a spodním prádlem. Názor nechť si učiní každý sám. Zejména v kontextu s výsledky tzv. ‚vyšetřovací komise‘ letu MH17. Teď už jen čekám, kdy budeme vyzváni, abychom vyhostili nějaké diplomaty,“ uzavřel.

„Propuštěný Robinson dál sedí ve vězení. Mrtvý Babčenko oplakaný aktivisty a zavražděný Putinem přijde na tiskovou konferenci. Dobrá práce ČT! Věřte každému slovu, která se odsud řinou,“ vyjádřil se k celé kauze tajemník Dominika Duky Milan Badal.

Celý příspěvek Jaroslava Štefce:

Už v momentě, kdy se v médiích prvně objevila drsně syrová fotka údajně mrtvého novináře "prostříleného jak řešeto" a ležícího v kaluži krve před dveřmi bytu mi to celé začalo smrdět. Je velmi neobvyklé, aby se podobné záběry dostávaly do médií. Alespoň v civilizované společnosti.

Pak začal ten kolotoč kolem údajného neposkytnutí povolení k pobytu tomuto člověku v ČR. Jak se ukázalo, vše kompletně vylháno. Ani o něj nepožádal. Zajímalo by mě, koho tím chtěli poškodit. Nejspíš Babiše, Metnar je jeho člověk. Nikoho ani nenapadlo se omluvit.

Mezitím jsem si našel pár informací o jeho novinářské "práci". Už chápu, proč se za jeho nejlepší přátele a kolegy prohlašují hoši z Bakalonovin.

Když jsem se dočetl o jeho aktivitách, včetně toho "slavného" prohlášení ke smrti Alexandrovců, definitivně mi ho přestalo být líto.

Asi je dobře, že je naživu. Na rozdíl od něj si myslím, že každého člověka je škoda. Na Ukrajině, tam je viditelně mezi svými. Tam zapadne jako zadek na hrnec. I vizáží.

Ale ten smrad, který jsem cítil od smého začátku, ten zůstal. Je to celé téměř tak krkolomné, jako pašování BUKu z Ruska přes Ukrajinu do Ruska, nebo otrávení Skripalů postupně klikou, pohankou, krémem a spodním prádlem. Názor nechť si učiní každý sám. Zejména v kontextu s výsledky tzv. "vyšetřovací komise" letu MH17. Teď už jen čekám, kdy budeme vyzváni, abychom vyhostili nějaké diplomaty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…