Erik Best odhaluje: V roce 2014 cenzurovala Zemana Česká televize, dnes Bakalovy noviny...

01.04.2016 10:25

Americký novinář Erik Best působící v Česku se zamýšlí nad tím, jak spolupracují Česká televize a média Zdeňka Bakaly. Zdá se, že táhnou za jeden provaz, alespoň pokud jde o kritiku prezidenta Miloše Zemana.

Erik Best odhaluje: V roce 2014 cenzurovala Zemana Česká televize, dnes Bakalovy noviny...
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Novinář a politický analytik Erik Best

V listopadu 2014 postavil v projevu vedle sebe prezident Zeman dva muže – pravomocně odsouzeného Viktora Koženého a někdejšího majitele společnosti OKD Zdeňka Bakalu. Toho však Česká televize vystřihla, když prezidentova slova zazněla v Událostech. Hrad na to okamžitě upozornil a veřejnoprávní televize to přičetla na vrub editorovi.

Na konci března 2016 obletěla Česko zpráva, že ČSSD bude muset zaplatit přes 300 milionů korun advokátovi Zdeňku Altnerovi, který straně v devadesátých letech vysoudil Lidový dům. A zdá se, že Hospodářské noviny, které Bakalovi patří, vrátily České televizi službu. Soudí tak alespoň novinář Erik Best, který srovnává kompletní výrok premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a kauzu Altner v tom, jakou jeho část přinášejí zmíněné noviny.  

„Na sklonku roku 2014 šetřila Česká televize Zděnka Bakalu tím, že o něm vypustila zmínku z kritického výroku Miloše Zemana. Bakalovy HN zase dnes ztížily Zemanovu situaci tím, že vypustily zmínku o Ivo Svobodovi z kritického výroku Bohuslava Sobotky,“ napsal Best na sociální síti Facebook.

Ačkoli předseda vlády doslova řekl, že kauza advokáta Zdeňka Altnera je neblahým dědictvím ČSSD z devadesátých let, kdy byli ve vedení strany Ivo Svoboda a Miloš Zeman, Bakalovy noviny Svobodu z vyjádření vypustily „Je to neblahé dědictví z doby, kdy byl ve vedení strany Miloš Zeman,“ napsaly.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …