Exmanželka miliardáře Tykače staví betonový gigant. Odolá snad i konci světa

23.03.2013 12:37

V Ptyči na Křivoklátsku roste gigantická betonová stavba, které prý místní říkají bunkr nebo Temelín. Za stavbou komplexu, jehož cena se odhaduje na dvě miliardy, stojí Daniela Kuchtová, exmanželka třetího nejbohatšího Čecha Pavla Tykače. Podle deníku Blesk se dá předpokládat, že právě on je sponzorem celé stavby.

Exmanželka miliardáře Tykače staví betonový gigant. Odolá snad i konci světa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

Kuchtová je vyznavačkou esoterické filozofie, která například příčinu nemoci hledá v duševní poruše. A právě její příznivci prý mohou do Majáku Ptyč, jak zní oficiální název komplexu, jezdit až na třítýdenní rekreaci. K dokonalé relaxaci tady prý nebude chybět ani kadeřník, jízdárna nebo zemědělské produkty vypěstované přímo na místě.

Podle Blesku je pravděpodobné, že stavbu dotuje právě Tykač, který má podíl ve společnosti Czech Coal. Jeho majetek byl před rokem odhadován na 33 miliard korun.

Podle informací týdeníku Respekt Tykačovi ale před několika dny švýcarská policie zablokovala tunu zlata a některá švýcarská konta v hodnotě 19 miliard. A to kvůli obnovenému trestnímu stíhání v kauze vytunelovaných CS Fondů, v níž Tykač figuruje.

Jeho mluvčí Jan Chudomel to ale popírá. "Pavel Tykač nemá a neměl ve Švýcarsku ani nikde jinde zablokovaný žádný bankovní účet ani jiná aktiva," řekl.

Atomový kryt a střílny ve věžích

Blesk kromě jiného zjistil, že zdi objektu mohou být místy až dva metry silné. Některé zdroje tvrdí, že zde lidé mohou přečkat i nejrůznější katastrofy. V podzemí je totiž údajně atomový kryt a na věžích se zdmi z litého betonu zázemí pro dálkově ovládané kulomety. Kromě toho má komplex údajně i vlastní elektrárnu.

Sama Kuchtová příliš sdílná nebyla. "V levé části staveniště se buduje zemědělský sklad. Pod těmi věžemi bude školicí středisko. Víc k tomu nechci dodat," sdělila lakonicky Blesku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…