Fenič: Kandidáti na šéfa ČT jsou beznadějní. I proto kandiduji

25.08.2011 15:58

Režisér a producent Fero Fenič kandiduje na místo generálního ředitele České televize. Tvrdí, že je nyní ve fázi přehodnocování svého života a své dosavadní práce. Jak by chtěl televizi změnit? Odpovídal v online rozhovoru na iHned.cz.

Fenič: Kandidáti na šéfa ČT jsou beznadějní. I proto kandiduji

„Televize se musí vrátit k obsahu. Kvůli tomu si ji obyvatelé platí," říká Fenič. "Česká televize musí zůstat pro všechny, není jen pro elitní diváckou skupinu, to by byla cesta do pekel," dodal pro Hospodářské noviny.

SLEDUJEME témata volba nového šéfa ČT a Jiří Janeček


Je podle něj hodně důležité, aby se ředitelem ČT stal někdo zvenku. "Ke kandidatuře mě přiměl stav ČT a bezdnaděj při pohledu na různá jména, která se v médiích objevovala jako kandidáti," napsal v on-line rozhovoru.

Letos šedesátiletý Fenič má 31 soupeřů. Od roku 1993 pořádá přehlídku nezávislé filmové tvorby Febiofest, která je dnes jedním z nejznámějších českých filmových festivalů. Zatím se mu však stále nepodařilo uskutečnit další záměr, rozjet dlouho plánovanou digitální televizi Febio. Ta by podle něj nabízela dokumenty, alternativní zábavu nebo pořady pro menšiny.

DLOUHODOBÉ SLEDUJEME téma: Česká televize


Čtěte více:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…