Hudec kromě politiků a soudců špehoval i novináře

29.06.2011 7:09

Policista Marian Hudec, který špehoval významné osobnosti české veřejné sféry včetně předsedy Ústavního soudu nebo lidí okolo prezidenta republiky, se zaměřil i na novináře.

Hudec kromě politiků a soudců špehoval i novináře

V říjnu 2009 si Hudec vyžádal záznam telekomunikačního provozu redaktora deníku Právo Jiřího Ovčáčka, který se v té době zajímal především o zákulisí sociální demokracie. Popisoval nekalé praktiky tzv. velrybářství a stával se velmi často terčem kritiky tehdejšího šéfa partaje Jiřího Paroubka.

Záznamy o Ovčáčkově telefonu byly Hudcovi vydány na základě argumentu, že souvisejí s vyšetřováním obchodu s bílým masem na severu Čech. Podobně se policista dostal rovněž k informacím o ostatních lidech (celkem se měl zajímat asi o třicet osob).

Údaje zprostředkovaly Hudcovi velmi podrobný náhled do života obětí. Dozvěděl se tak, nejen s kým a jak dlouho si telefonovali a psali textové zprávy, ale také jaký byl jejich denní režim. Kdo si Hudcovy služby objednal, není zatím známo. Pravděpodobně ovšem půjde o osobnost z politiky nebo byznysu.

Čtěte:

Policista nelegálně sháněl výpisy z mobilů. Špehoval i Rychetského

Soudce brání Hudce: Je to vina policie, čísla lze těžko ověřovat

Z Hudcova sledování telefonů měla mít profit ABL

Bárta se brání: Nemám se sbíráním výpisů z mobilů nic společného

Sledujeme téma Nelegální sledování telefonů

reklama

autor: par

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…