Huml přináší šokující tvrzení ohledně masakru v Uherském Brodě

02.03.2015 13:44

Poslanec Stanislav Huml (ČSSD) se zamýšlí nad postupem policie proti střelci v Uherském Brodě. Jeho úvahy se berou jedním směrem. Občas není na co čekat a je třeba okamžitě jednat v zájmu záchrany života. Velení policie následně doporučil jednu změnu v zavedených postupech. Rýpl si také do bývalých ministrů vnitra od Langera až po Kubiceho.

Huml přináší šokující tvrzení ohledně masakru v Uherském Brodě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Huml hned v úvodu prohlašuje, že zná řadu policistů, kteří jsou ochotni chránit občany s nasazením vlastního života, ale občas naráží jak na zkostnatělé vedení, tak na nedostatek peněz. Za to druhé prý mohou všichni občané poděkovat předchozím ministrům vnitra Ivanu Langerovi, Radku Johnovi a Janu Kubicemu.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Ohledně někdy zkostnatělého vedení je problém např. v otázce: Kdo velí? "Hasiči mají jedno pravidlo. Velí velitel družstva, které přijelo na místo jako první. I kdyby v druhém sledu přijel generál Ryba. U policie se velení předává. A každý další velitel se musí nejprve znovu seznámit se všemi detaily a ztrácí čas. A vznikají prodlevy a s nepředáním všech podrobností i chyby," upozorňuje poslanec.

Výtku má ale i k policistům, kteří byli na místě střelby první. Podle jeho názoru projevili velkou odvahu, když vstoupili do restaurace a stáhli se, když došlo na střelbu, ale podle někdejšího dopravního policisty ustoupili moc daleko. Měli se prý zastavit za nejbližším rohem a držet pozice.

Text poslance Humla naleznete zde

Autor si navíc není jistý, že žádné z obětí nebylo pomoci, jak v nedělních Otázkách Václava Moravce České televize tvrdil dozorující státní zástupce Roman Kafka. Ten oznámil, že lidem nebylo pomoci, jejich zranění byla neslučitelná se životem. To by podle Humla znamenalo, že střelec byl buď opravdu dobrý a zabíjel jedinou střelou, nebo mohla být mezi první a další střelou časová prodleva a lidem ještě mohlo být pomoženo, teoreticky. To ale ukáže až další vyšetřování. Kdyby policisté jednali rychleji, možná mohli zachránit nějaký život.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…