I restaurace začínají pomáhat dětem, které nemají na oběd

12.01.2014 10:26

Nadace Women for Women začala pomáhat hladovým školákům, jejichž rodiče neměli peníze na zaplacení školních obědů. (ParlamentníListy.cz v minulosti informovaly). Díky organizaci si v poledne dá jídlo 107 dětí z 29 škol. Upozornil server ČT24.cz.

I restaurace začínají pomáhat dětem, které nemají na oběd
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přejmenování ZŠ Interbrigády na Základní školu Antonína Čermáka. Český rodák Antonín Čermák byl starostou Chicaga

Dětem ovšem pomáhají i další organizace, například hotel Aria. Jeho vedení plánuje pořádání obědů každý měsíc pro deset dětí. Bude také posílat část ze svých tržeb na speciální obědové konto. Společnost Women for Women zkontaktuje hotel se školou, která bude mít o služby zájem. Školní obědy platí chudším dětem i radnice Prahy 7.

Podpora mladých sportovců nebo středoškolského vzdělání pro Romy

Česká olympijská nadace zase podporuje mladé sportovce ze sociálně slabších rodin. Během prvního roku svého působení pomohla 250 dětem. Jiná organizace – IQ Roma servis – podporuje výuku romských dětí, aby zvládly i středoškolské vzdělání.

"My nechceme, aby jejich předpoklady byly zmařeny třeba na konci prvního ročníku jenom proto, že nemají externí podporu," vysvětlila ČT 24 ředitelka IQ Roma servis Katarina Klamková. Dětem tak nabízí doučování nebo příspěvek na dopravu.

V Česku chudoba ohrožuje 8,5 procenta populace

Do vzdělání znevýhodněných dětí investuje i Nadace Terezy Maxové, která jim v minulém roce poslala více než milion korun.

V Česku je chudobou ohroženo 8,5 procenta populace, tedy 872 tisíc lidí. V evropském měřítku jde ale o číslo relativně nízké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…