Ivan Gabal v totálním varu: Ruskou ambasádu poslat domů. Ukrajince vyzbrojit. Okamura, velezrada, zakázat! Klaus a Zeman...

05.04.2021 17:33

Bývalý poslanec za KDU-ČSL a diplomat ostře vystoupil proti putinovskému Rusku. To, co se děje na hranicích Ukrajiny, je podle něj za hranou. A má dokonce seznam toho, co je třeba udělat. Mimo jiné třeba poslat domů celou pražskou ruskou ambasádu, vyměnit vedení Kremlu nebo vyzbrojit Ukrajince. Za případný vojenský střet Ruska a Ukrajiny budou prý zodpovědní prezidenti Klaus a Zeman jako „exponenti Putinova režimu“. A Okamura? Protiústavní… zakázat!

Ivan Gabal v totálním varu: Ruskou ambasádu poslat domů. Ukrajince vyzbrojit. Okamura, velezrada, zakázat! Klaus a Zeman...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Gabal

„Ruská armáda stojí na okupovaných ukrajinských hranicích a Rusko militantně ústy Lavrova vyhrožuje. Ukrajinci, kteří čelí ruské vojenské přesile, jsou v pozici Československa vůči Hitlerově nacistické síle podporované lhostejným Západem. Neopakujme vůči Ukrajině chyby lhostejného Západu,“ apeluje ve svém facebookovém příspěvku Gabal. Poslední větu doplnil příznačně českou a eurounijní vlaječkou.

Pak následuje celkem deset bodů, podle kterých by se měl Západ ve vztazích s Ruskem řídit. „Rusko musí slyšet od svých velvyslanců, že svinstva jako otrava Navalného a jeho věznění, zasahování do našich voleb a fixlování vlastních voleb vojenskou agresí nezakryje a vyšetřování například sestřelení MH17 neodvrátí.“

Německo, které s Rusy na výstavbě plynovodu Nord Stream dlouhodobě spolupracuje, musí podle bývalého poslance začít tuto páku používat a Rusům ukázat, že se musejí chovat jako civilizovaný dodavatel plynu. Všechny země EU by pak měly s Ruskem přerušit diplomatické styky, pokud se nebude chovat slušně. „Pražskou ruskou ambasádu je třeba poslat domů celou a stáhnout naše diplomaty z Moskvy,“ pálil dál lidovec.

Ukrajinci musejí podle slov Gabala cítit naši podporu a solidaritu. Proto by mělo NATO pomoci ukrajinské armádě s výzbrojí a informacemi. Dalším bodem pak je, že v případě použití vojenské síly Ruskem si Moskva neškrtne v naší české ekonomice, natož energetice. Je podle něj také nutné cíleně podporovat změnu režimu v Rusku.

Následně začal Gabal bombardovat i údajnou domácí proputinovskou scénu: „Miloš Zeman i Václav Klaus a další exponenti Putinova režimu ponesou za agresivní válku explicitní odpovědnost, protože Putina v jeho agresivitě a necivilizovaných asijských manýrách podporovali zejména vůči Ukrajině, okupovanému Krymu.“ Stejně tak jsou spoluzodpovědní i poslanci KSČM, kteří někdy navštívili „kriminální doněcký režim“.

„Zcela kriminální je pozice Okamury, Le Penové a dalších evropských (rakouských, italských) extremistických politiků, podezřelých či usvědčených z přijímání volebních peněz od Ruska. Takové chování je vědomá vlastizrada.“  Podle Gabala by toto jednání mělo být dokonce vyšetřeno jako protiústavní a vést až k zákazu těchto stran.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: AZy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …