Jeden pokus, druhý pokus a šlus. Vilný Somálec skončil v Německu během dvou hodin za mřížemi

13.07.2018 19:58

Němečtí vyšetřovatelé dopadli v téměř rekordně krátkém čase dalšího migranta z Afriky, který nepochopil, že dvoření se ženám není to samé jako násilné nucení k sexuálnímu styku.

Jeden pokus, druhý pokus a šlus. Vilný Somálec skončil v Německu během dvou hodin za mřížemi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Ne ve všech případech se daří německé policii dopadnout pachatele znásilnění tak rychle, jako se tomu stalo v Tübingenu. V noci z úterý na středu zde jednatřicetiletý žadatel o azyl ze Somálska napadl dvě ženy s jasným cílem je znásilnit. Naštěstí ani v jednom případě se mu to nepodařilo. Ačkoli se mu podařilo od obou obětí útoku utéci, dlouho spravedlnosti neunikal a byl zatčen hned následující den.

K prvnímu útoku došlo krátce po jedné hodině v noci z úterka na středu. Somálský migrant potkal třiadvacetiletou ženu, která se právě vracela domů. Nějakou dobu ji následoval a v jistý okamžik se na ni vrhl. Několikrát ji udeřil do různých částí těla a chtěl ji povalit na zem. Žena naštěstí zachovala duchapřítomnost a se Somálcem svedla úspěšný souboj. Křikem navíc upoutala pozornost náhodných kolemjdoucích a muž musel uprchnout.

Na místo dorazila policie, ale útočník již byl pryč. Žena tak kromě menších oděrek naštěstí nepřišla k vážnější úhoně, byť byla po příchodu strážců spravedlnosti v lehkém šoku. Z úvodního fiaska se však Somálec příliš nepoučil a o necelé dvě hodiny později zaútočil znovu. Z místa činu se vydal dál do města a přibližně ve 2:45 napadl další mladou ženu. Také jeho další oběť se však ubránila a útočník musel opět uprchnout.

Tentokrát však trval jeho útěk ještě kratší dobu a po několika málo minutách jej zajistila přivolaná policejní hlídka. Muž byl předveden před státního zástupce a obviněn z pokusu o znásilnění a sexuální obtěžování. Prokurátor rovněž nařídil jeho vzetí do cely předběžného zadržení. V dalších dnech bude vyšetřování pokračovat, ale vzhledem k výpovědi obou obětí a očitých svědků nebude mít soud s největší pravděpodobností problém muže obžalovat.

Německá justice musela od začátku migrační krize řešit stovky podobných případů, které však na rozdíl od těchto dvou skončily nikoli jen pokusem, ale dokonaným znásilněním. Pokud se jedná o africké žadatele o azyl, největší pozornost vzbudil v posledních měsících soud s mužem z Ghany, který s mačetou v ruce přepadl kempující pár u Bonnu. Mladou ženu vyvlekl pod pohrůžkoku zabití před stan a tam ji znásilnil, zatímco její přítel musel čekat uvnitř. V říjnu 2017 byl odsouzen k 11,5 rokům vězení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…