Jestli nebude dotace, jsi mrtvý, přečetl si prý jednoho dne Pelta

04.08.2017 8:03

Páteční Lidové noviny dál rozkrývají dotační kauzu kolem bývalého šéfa Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty a tvrdí, že důležitou roli v celém systému služeb a protislužeb, kterými si chtěl bývalý fotbalový boss zavazovat lidi kolem sebe, hrál i generální sekretář Fotbalové asociace ČR Rudolf Řepka. Ten prý v žertu Peltovi hrozil i smrtí, pokud nebude dotace.

Jestli nebude dotace, jsi mrtvý, přečetl si prý jednoho dne Pelta
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

„Napsal jsem Simoně, jestli nebude zelený trávník, tak jsi mrtvý…“ napsal Peltovi Řepka v lednu tohoto roku. Simona Kratochvílová tehdy ještě byla náměstkyní na ministerstvu školství a podle policie hrála v korupční kauze kolem dotací pro sport důležitou roli. Spolu s Peltou. Deník připomíná, že oba obvinění tvrdí, že se ničeho nezákonného nedopustili.

Samotného Řepky se případ nijak nedotkl. Zůstal ve funkci a dál pracuje v českém fotbale. „O dotace jsem se zajímal v míře, v jaké to povinnosti generálního sekretáře ukládají,“ napsal deníku k případu. Pro Peltu byl ale Řepka velmi důležitý, protože Kratochvílové kladl na srdce, že pro Řeku tu dotaci zkrátka potřebuje a nechce slyšet, že to nejde.

Podle týdeníku Euro mohlo jít o dotaci na nový zelený trávník ve Sportovním areálu Junior Teplice; projekt však nesplňoval podmínky dotace. Řepka odmítá, že by měl s podáním žádosti na tuto dotaci cokoli společného, ale deník připomíná, že mezi lety 1999 až 2007 ve fotbalovém klubu působil, takže tu určitá spojitost může být. Bližší informace však mají jen vyšetřovatelé, kteří nebudou poskytovat informace z probíhajícího vyšetřování. Nesmí tak činit ani osoby, které k případu podávají vysvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…