Jiří Kajínek dostal vzkaz: Pojďme se sejít...

23.05.2018 9:40

Je to právě rok, co byl Jiří Kajínek propuštěn z rýnovické věznice. A za ten rok toho stihl skutečně hodně. Mimo jiné se zkontaktoval s osobou, která je prezentována jako jeho „největší nepřítel“. Nyní mu nabídl, že se spolu mohou sejít beze zbraní…

Jiří Kajínek dostal vzkaz: Pojďme se sejít...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kajínek

Dvacet tři let věznení Jiřího Kajínka skončilo v Jablonci nad Nisou několikadením čekáním novinářů, než se před nimi nejslavnější český vězeň objevil v zeleném tílku. Během následujícího roku stihl napsat knihu, natočit o svém osudu televizní seriál, a zapracovat rovněž na prokázání své neviny, kterému se v rámci možností intenzivně věnoval již ve vězení.

Nyní prý objevil nový důkaz, který by mohl vést k obnově procesu. Kajínkovi podle deníku Blesk s jeho zpracováním pomáhá uznávaný advokát Jan Černý.

Během roku také Jiří Kajínek hovořil se svým „největším nepřítelem“. Tím je Vojtěch Pokoš. Někdejší bodyguard plzeňského podnikatele Štefana Jandy v roce 1993 na rozdíl od svého zaměstnavatele a bratra Juliána přežil palbu na jejich vozidlo a následně v roli klíčového svědka zásadně přispěl k tomu, že byl za tento čin odsouzen právě Jiří Kajínek.

Kontakt mezi oběma muži měl navázat právě Pokoš, který se má skrývat kdesi v Rakousku. „Říkal, že bychom se spolu měli setkat beze zbraní,“ líčil Kajínek. On následně zavtipkoval, že se zbraněmi by to možná bylo lepší a z Pokoše nakonec vypadlo, že ho k telefonátu donutili novináři, toužící po senzaci.

Kromě toho Jiří Kajínek řešil i některé problémy. Tím nejzásadnějším byl zdravotní stav jeho přítelkyně, klinické psycholožky Magdy Gubové. Kromě toho už se její prý několik lidí pokusilo podvést a vydělat na mediálně známém vězni.

Jiří Kajínek zavítal i do studia PL.cz:


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…