Kalousek: Příspěvek 5000 Kč? Když nám děti splátky odečtou z důchodů, bude to fér

15.08.2022 12:56 | Ze sítí

Exposlanec Miroslav Kalousek, který opakovaně kritizuje vládu Petra Fialy za nezodpovědnou finanční politiku, ironicky komentuje dnešní spuštění žádostí o příspěvek 5000 korun na dítě. Podle Kalouska budou děti, pro které je nyní příspěvek určen, tyto peníze splácet v budoucnu i s úroky. Kalouskovi na druhou stranu vadí, že potřebná pomoc lidem s drahými energiemi je naopak v nedohlednu.

Kalousek: Příspěvek 5000 Kč? Když nám děti splátky odečtou z důchodů, bude to fér
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

Rodiny s příjmem do milionu korun hrubého mohou od pondělí žádat o příspěvek 5000 korun na dítě. Peníze by podle ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky mohly rodinám dorazit už koncem měsíce. Taková plošná pomoc se v současné ekonomické situaci vůbec nelíbí bývalému ministru financí Miroslavu Kalouskovi.

„Malá houslistka se šťastně usmívá, neboť ještě netuší, že těch pět tisíc, které rodiče dostali, bude jednou splácet i s úroky. Když nám potom ty splátky strhne z našich důchodů, bude to vlastně fér. Neodpovědně jsme se chovali my, ne ona,“ komentuje ironicky kampaň KDU-ČSL o státním příspěvku na děti.

 

 

Kritiku od Kalouska Fialova vláda slízla také za nevyřešenou pomoc s drahými energiemi v rámci úsporného tarifu. Vláda podle ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) v letošním roce rozdělí jen 10 miliard korun odběratelům elektřiny, zatímco další desítky miliard pro odběratele plynu a centrálního vytápění se vyplatí až v příštím roce.

Podle Kalouska jde o neschopnost vlády vymyslet v rámci úsporného tarifu funkční systém přerozdělení pomoci. „Překládám si pro sebe návrh ministra Jozefa Síkely: V letošním roce poskytneme plošnou pomoc přes dodavatele elektřiny, protože jsme zatím nepřišli na to, jak to vypočítat u plynu a centrálního vytápění. Ale nebojte se, my to vymyslíme. Času je dost…“ nechápe Kalousek pomalou práci vlády.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…