Kalousek se plácl přes kapsu. Jeden ulovený volič ho stál čtyřikát víc, než Babiše

22.10.2017 7:59

Nejvíce peněz za hlas jednoho voliče utratí v letošních sněmovních volbách podle výpočtu ČTK na základě odhadovaných nákladů jednotlivých uskupení na kampaně TOP 09, a to asi 240 korun.

Kalousek se plácl přes kapsu. Jeden ulovený volič ho stál čtyřikát víc, než Babiše

Následuje ji ČSSD, kterou bude jeden hlas stát zhruba 220 korun. Naopak nejlevněji přijde každý hlas Piráty, a to na 15 korun.

Vítězné ANO bude stát jeden hlas ani ne 60 korun, druhou ODS přibližně 150 korun podobně jako KDU-ČSL. Hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury přijde hlas voliče až na 55 korun, KSČM asi na 75 korun.

Jeden poslanec bude podle stejného výpočtového postupu stát TOP 09 kolem 9,3 milionu korun, hnutí STAN asi 8,3 milionu korun a ČSSD přibližně 5,5 milionu. Nejlevněji vyjde jeden poslanec Piráty, na 360 000 korun; hnutí ANO pak na 1,1 milionu korun a hnutí SPD až na 1,4 milionu.

Lidovci vydají za jeden mandát přibližně 4,3 milionu korun a občanští demokraté asi 3,4 milionu korun. Komunistickou stranu bude stát jeden poslanec přibližně dva miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …