Kalousek si dal vlastní gól, přizvukuje server odborům

12.06.2011 18:26

Ministr financí Miroslav Kalousek sice dokázal na hrozbu stávky velmi rychle reagovat, vynucené odložení stávky však odboráře spíše rozzuřilo a teď se pravděpodobně schyluje k masivnějším protestům. Vývoj roztržky vlády s odbory zmapoval portál Týden.cz.

Kalousek si dal vlastní gól, přizvukuje server odborům

Neprodleně poté, co odboráři v pátek oznámili pondělní stávku, podal ministr Kalousek k Městskému soudu požadavek na zákaz stávky. Ještě ten večer, s rychlostí, o jaké se mnohým řadovým občanům angažovaným v soudních tahanicích může jen zdát, dostal ministr zprávu,že jeho požadavek byl vyslyšen a stávka v pondělí byla zakázána.

Směje se vláda odborům?

Když optimističtí odboráři přišli ráno na jednání s vládou, zaskočili je příslušníci justiční stráže, aby jim oznámili, že se akce ruší. Pozvánka na jednání s Nečasovým kabinetem tak podle odborů vyzněla jako veřejný výsměch.

SLEDUJEME téma stávka

Proč vláda zvala odboráře na schůzku pouze proto, aby jim oznámila, že soud stávku zrušil, není jasné. Celkový dojem však pro Nečasův kabinet nevyznívá příliš růžově. "Tímto krokem si vláda jen uškodila a veřejné mínění se přikloní na stranu stávkujících," řekla Týdnu politoložka Vladimíra Dvořáková

Odložené protesty budou o poznání rozáhlejší

Odboráři byli nakonec nuceni rozhodnutí soudu respektovat, Kalouskovo gesto je každopádně rozlítilo a dalo jim k záminku k rozpoutání ještě masivnější akce, než jakou slibovali na pondělí. Čtvrteční akce tak bude trvat celých 24 hodin namísto původně avizovaných 13, odbory navíc očekávají, že se k nim přidá daleko více lidí, kteří postup vlády neschvalují.


Vypadá to tedy, že si ministr Kalousek dal gól do vlastní branky. Nebo možná, jak říkají odboráři, v pátek prokaučoval zápas.

Čtěte také:

Kalousek to prokaučoval. Stávka bude ještě tvrdší, hlásí odbory 

Stávka bude ve čtvrtek. A s ní živelné blokády, hrozí odbory 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…