„Skřet Klaus ml.!“ Milion chvilek zbrojí: Lidé se zlobí na Trikolóru, mají nový plán

09.12.2019 14:19

Václav Klaus mladší opět naštval účastníky protestů Milionu chvilek pro demokracii. Neřekl nic nového ani nic nenapsal. Jen založil hnutí. A nyní aktivisté naříkají, že jim ukradl trikoloru a už si ji nemohou vzít na demonstraci. A obviňují Klause mladšího, že názvem manipuluje a že jde o zneužití.

„Skřet Klaus ml.!“ Milion chvilek zbrojí: Lidé se zlobí na Trikolóru, mají nový plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace na Hradčanském náměstí zaměřená proti Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi

Jak je známo, demonstranti z Milionu chvilek pro demokracii se už zítra opět shromáždí na Václavském náměstí, následně mají v plánu se přesunout na Hlavní nádraží, strkat kolemjdoucím letáky a u toho pískat na píšťalky, bubnovat a obecně dělat hluk.

Ale co ti, co se v úterý 10.12. do Prahy nedostanou? Právě tuto otázku řešila na Chvilkové skupině Blažena Nedbálková. „Navrhuji, abychom my, co nemůžeme v úterý jet do Prahy, na výraz solidarity nosili placky Milionů chvilek a trikolory. Ať jsme vidět. Vzkaz do Prahy. Jsme s vámi a děkujeme všem organizátorům!“ vzkázala na skupině, ve které si „chvilkaři“ povídají a sdílejí různé poznatky a články.

Nicméně, na slovo trikolóra jsou na Chvilkové skupině zřejmě hákliví. „Tak s trikolorou opatrně, přátelé!“ vyzývala Ivana Fridrichová. „Přesně! Největší podraz nazvat to ukrutné ‚společenství‘ Trikolóra! Skřet je řízen KGB a StB. Jablko nepadá daleko od pokřivenému stromu,“ vztekal se Jiří Kohout. „Já tomu uskupení s mladým Klausem říkám Spartakiáda. Ten jejich znak připomíná spartakiádu 85, pitomci, trikolóra je ve tvaru vlnky,“ přisadil si Jaromír Obšil. A jedna z diskutujících se dokonce tázala, zda nejde o zneužití státních symbolů.

Jan Švarc to pak dotyčné vyvracel. Ale dodal: „Je to ale záměrně manipulativní; stejně jako název ANO, jedno z nejhezčích slov. Obojí uskupení ale potřebují hlasy těch, kteří nad tím nepřemýšlí.“

Dle Pavla Matouše si trikoloru „ukradl miniKlaus“.

„S plackou nemám problém, s trikolorou ano... Ukradený státní symbol, a nikomu to nevadí...“ rozčilovala se Leona Čermáková. „Zneužití“ štvalo i Lenku Prokšovou Zuskou.

I další se ozvali, že od té doby, co se tak nazvalo hnutí Václava Klause mladšího, tak trikoloru nenosí.

„Placku Trikolóry si nevezmu, ale trikoloru si přeci nenecháme ukrást!“ burcoval Ivan Stropek.

A to, že Trikolóra je nyní jménem a znakem hnutí Václav Klause mladšího, vadilo i jiným. „Autorka to asi myslela ne jako placku Trikolóry, ale jako trikoloru samotnou. Blbý je, že je to prostě kvůli jedné nejmenované stejnojmenné straně momentálně zprofanovaný symbol,“ dodávala například Jana Žárská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…