Klaus přál Kvitové úspěch, už když ji poprvé potkal. To jí bylo šest

08.07.2011 6:58

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek přijal na Hradě vítězku letošního Wimbledonu Petru Kvitovou. Setkání bylo příjemné, obě strany byly nadšené. Otec tenistky zavzpomínal, že už se Kvitová s Klausem jednou setkala. A už tehdy jí dnešní prezident přál velký úspěch.

Klaus přál Kvitové úspěch, už když ji poprvé potkal. To jí bylo šest

Klaus se s Kvitovou setkal v roce 1996 ve Fulneku, kam přijel ještě jako předseda ODS v rámci předvolební kampaně. A už tehdy jí prý přál, ať to v tenise hodně daleko dotáhne.

"Pan prezident dělal volební kampaň ve Fulneku, takže byl ve škole, a předseda místní tělovýchovné jednoty tam představil Petru budoucímu panu prezidentovi jako nadějnou tenistku. Předseda tehy doslova řekl, že je to naše fulnecká naděje," vzpomínal pro Právo tenistčin otec Jiří Kvita. Kvitové tehdy bylo šest let.

Uzavření kruhu po Wimbledonu

Přijetí Kvitové na Hradě po jejím velikém vítězství vidí rodina tenistky jako uzavření celého kruhu. "Je to uzavřený kruh za těch patnáct let, určitě," kývl Kvita. "Bavil jsem se o tom s Petrou a bere to úplně stejně. Je to prostě úspěch a přijetí od prezidenta je pro ni velká pocta, jedna z největších."

Kvitová si svou audienci na Hradě také pochvalovala. Prezidentovi věnovala svou raketu a zarámovanou fotografii, na níž pózuje se slavným Wimbledonským talířem. Od hlavy státu naopak dostala kytici a brož.

S Klausem si prý tenistka příjemně popovídala, prezident je totiž sám aktivním hráčem a velkým fandou tenisu. "Vyprávěl, jak to sledoval, i jaký úder jsem kde zkazila. To si pamatuje," smála se Kvitová po návštěvě Hradu. Na vzájemném zápase se prý nedomlouvali. "Ani nevím, jestli bych pana prezidenta nechala vyhrát," žertovala.

Čtěte:

Blahopřeji, vzkázal prezident Kvitové. Přidal se i tenista Kalousek

Kvitová míří na Hrad za prezidentem. A moc se těší

Fulnek udělil Kvitové čestné občanství. Je druhá po Komenském

Klaus zničil český sport, volal divák Kvitové. Ta zůstala klidná

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…