Klaus vidí chyby v ministrově okolí, ne v Drobilovi

17.12.2010 9:57

Prezident Václav Klaus se v údajném korupčním skandálu kolem ministerstva životního prostředí kloní spíše k názoru, že chybovali lidé v okolí ministra. Uvedl to v rozhovoru pro LN, který vyjde v sobotním vydání listu.

Klaus vidí chyby v ministrově okolí, ne v Drobilovi

K údajné korupční aféře, která stála místo ministra životního prostředí Pavla Drobila se pro Lidové noviny vyjádřil prezident Václav Klaus. Hlava státu se kloní k názoru, že chybovali spíše lidé z okolí šéfa resortu než samotný ministr Drobil. „Z veřejně publikovaných zdrojů nevím, jestli pochybil on, nebo lidé kolem něho. Spíše si myslím, že platí to druhé," uvedl Klaus.

Drobil ve středu oznámil svůj úmysl odejít z vlády kvůli skandálu s možnou korupcí na Státním fondu životního prostředí. Nahrávky, které zveřejnila MF Dnes, naznačují možné korupční jednání Drobilova poradce i možnou snahu ministra takové chování zakrýt. Podle deníku o věci delší dobu věděl i premiér Petr Nečas. Opoziční ČSSD si na příští týden vynutila parlamentní hlasování o nedůvěře vládě.

Ministerstvo potřebovalo šéfa jako je Drobil, zmínil prezident

„Případu ´Drobil´ málo rozumím. Nejen vládu, ale celou naši zemi tato kauza určitě poškozuje. Dává snadnou a lákavou munici opozici i části vládní koalice, zejména té části, které padají volební preference. Je to škoda, vláda potřebovala být pevná a jednotná. A ministerstvo životního prostředí potřebovalo ministra, jako je Pavel Drobil," zastal se Klaus odstupujícího ministra.

Prezident dal již v minulosti najevo, že s Drobilovým působením v čele ministerstva životního prostředí je spokojen. Klaus ho dokonce navštívil v úřadu, do kterého kvůli nesouhlasu s údajně fundamentalistickým vedením resortu nevstoupil 15 let. Uvedl tehdy, že na ministerstvo se s Drobilem vrátil rozum.

K věci:

Véčka volají do Bruselu: Nečasi, vrať se! 

Macek kroutí hlavou. Drobil a spol. se z toho nevykecají 

Ekologové se bavili. Klaus odmítá boj s klimatem 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…