Ester Ledecká poslala novináře do... A je z toho veselo

14.02.2018 8:48

Již od čtvrtka budou moct čeští sportovní fanoušci držet palce na olympijských hrách Ester Ledecké. Favoritka paralelního obřího slalomu na snowboardu, která si střihne náročný „dvojboj“ se dvěma disciplínami na lyžích, to ale ještě předtím schytala od redaktora Českého rozhlasu. Důvodem je její rozhodnutí soustředit se jen na sebe a nekomunikovat s novináři.

Ester Ledecká poslala novináře do... A je z toho veselo
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Snowboardistka Ester Ledecká patří ke sportovcům, se kterými jsou na olympijských hrách v Pchjongčchangu spojovány největší naděje českých fanoušků. Vzhledem k tomu, že v letošní sezóně vládne světovému poháru a je rovněž mistryní světa, jsou od ní očekávány ty nejlepší výsledky. Navíc se rozhodla přihlásit se ještě do několika soutěží na lyžích, které má jako doplňkový sport.

Anketa

Vadí vám, co Tomio Okamura a Miloslav Rozner říkají o táboru v Letech u Písku?

5%
95%
hlasovalo: 15520 lidí

S tlakem, kterému jako velká naděje české olympijské výpravy čelí, se rozhodla bojovat tak, že se před svými závody uzavře a chce se soustředit pouze na vlastní přípravu. To mimo jiné znamená, že Ledecká na několik dní přestala komunikovat s novináři.

Kvůli tomuto rozhodnutí si Ledeckou ve svém sloupku „podal“ redaktor Českého rozhlasu Miroslav Bureš. „Troufám si tvrdit, že podobný přístup tady v Pchjongčchangu nenajdete u žádného jiného sportovce. A že je tu celá řada těch, kteří by si to na rozdíl od Ledecké mohli díky tomu, co už dokázali, třeba i dovolit,“ napsal o Ledecké. Chudáci novináři to pak prý schytávají, že o české hvězdě nic nepíší, a přitom kritici netuší, že chyba není na straně novinářů, ale samotné sportovkyně.

Novinář Bureš pak prohlásil komunikaci s médii za „povinnost“ sportovců, vzkázal Ledecké, že on už viděl nejen Jana Železného nebo Jaromíra Jágra, ale také třeba Usaina Bolta a poznamenal: „Zatím sice vyhrává, jde nahoru a svět jí leží u nohou.“ Jednou se prý ale Ledecké její ignorace novinářů vrátí.

CELÝ KOMENTÁŘ ZDE

V reakci na jeho slova vystoupil trenér Ledecké Tomáš Bank a vysvětlil, že jeho svěřenkyně potřebuje pro svou psychickou pohodu před náročnou porcí závodů se „uzavřít do vajíčka“ a soustředit se jen na sebe.

Ke kauze „mlčící snowboardistky“ a kárajícího redaktora Českého rozhlasu se vyjádřil i Jaroslav Plesl, šéfredaktor MF DNES. Ten poznamenal, že „spacáková komise“ veřejnoprávního vysílatele to české sportovkyni dozajista spočítá.

Šéfredaktor české verze časopisu Forbes Petr Šimůnek sdílel titulní stránku svého časopisu s fotografií Ester Ledecké jako důkaz, že za normálních okolností nemá tato sportovkyně s komunikací s novináři vůbec žádný problém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…