Ministři vybídli k plnění dohod, na Debalceve se neshodli

24.02.2015 15:31

Šéfové ukrajinské, ruské, německé a francouzské diplomacie na dnešní schůzce v Paříži vyzvali k striktnímu plnění mírových dohod z Minska, které mají vést k urovnání konfliktu mezi proruskými separatisty a vládními silami na východě Ukrajiny. Uvedl to hostitel schůzky, francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius. Informuje o tom ČTK.

Ministři vybídli k plnění dohod, na Debalceve se neshodli

Ukrajinský ministr zahraničí Pavlo Klimkin si postěžoval, že se nepodařilo dospět k shodnému názoru na to, že separatisté již po vyhlášení příměří dobyli důležitý železniční uzel Debalceve, který nakonec vyklidily ukrajinské jednotky.

Podle Kyjeva šlo o porušení dohod, zatímco podle separatistů a Moskvy se s pádem Debalceve dalo předem počítat, protože obklíčené ukrajinské jednotky byly prý v beznadějném postavení.

Kyjev rovněž tvrdí, že kvůli neustávajícím útokům separatistů a ostřelování nemůže zahájit stahování těžkých zbraní z frontové linie.

Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier nicméně uvedl, že stahování těžkých zbraní musí začít v příštích dnech.

"Byla to užitečná schůzka," prohlásil šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov o tříhodinovém jednání, ale omluvil se novinářům, že spěchá do Moskvy na schůzku s šéfem Mezinárodního výboru Červeného kříže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: bra, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …