Místopředsedkyně odborů se zlobí na koalici. A plete si reformy

13.07.2011 6:14

Místopředsedkyně Českomoravské konfederace odborových svazů Radka Sokolová si plete jednotlivé reformy. V pořadu na ČT kritizovala to, že se zdravotnická reforma bude projednávat s opozicí až zítra. Ve skutečnosti se ale bude diskutovat reforma důchodová.

Místopředsedkyně odborů se zlobí na koalici. A plete si reformy

Jak dnes oznámil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, jeho strana chce zítra ve středu přesvědčit na společné schůzce koaliční lídry, aby změnili důchodovou reformu. Na to narážela i místopředsedkyně odborového svazu Radka Sokolová. Akorát si spletla důchodovou reformu se zdravotnickou.


Sokolová totiž kritizovala, že se zdravotnická reforma bude projednávat s opozicí až nyní, když je v Poslanecké sněmovně. Trojkoaličnímu kabinetu se totiž podařilo prosadit v prvním čtení balík změn ve zdravotnictví. Projednávat se ale bude ve skutečnosti důchodová reforma.

SLEDUJEME téma STÁVKA
OBRAZEM Na Kalouska křičeli

Heger svým reformám prý nevěří

Sokolová prý celkově nevěří ministru zdravotnictví Leoši Hegerovi, především rozdělení na standard a nadstandard. Prozatím se totiž mluví o tom, že by standardem byly dosavadní metody léčení, nové technologie a postupy by však byly už nadstandardem. Tomu ale Sokolová nevěří a dodává, že podle ní Heger se spoustou věcí, které prosazuje jako ministr, už jako lékař stejně nesouhlasí.

„Nikdo z odborářů nevyzýval jediného účastníka happeningu, aby říkal cokoli o panu Hegerovi," obhajuje Sokolová dnešní setkání před ministerstvem zdravotnictví. Na argument moderátora, že odborový předák Jaroslav Zavadil říkal, že Heger lže, odvětila, že to řekl až poté, co rozvášněný dav na ministra, jenž byl ochotný k diskuzi, křičel vulgarismy a poslal ho do p.dele.

Související:
Agresivní odboráři poslali Hegera do pr... Pak došlo i na Kalouska

Když Heger odcházel z pódia, Zavadil navíc řekl: „Tahle ta scéna není pro dialog, tady to nemá cenu. Vážím si toho, že jste přišel, ale toho, co jste říkal, si nevážim. Viděli jste klasický příklad arogance moci."

Čtěte více:

Poslanec primář: Takové bude české zdravotnictví po reformě. Těšte se...

Heger chce odpolitizovat nemocnice

Heger: Zákon nově vymezí postupy v hodnocení kvality zdravotní péče

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…