Mládek by měl odejít ze stínové vlády, žádá pražská ČSSD

19.03.2013 11:30

Stínový ministr financí ČSSD Jan Mládek naštval své pražské kolegy, když mluvil o živnostnících jako parazitech na systému. Podle serveru Týden.cz tak pražská ČSSD apeluje na vedení strany, aby byl Mládek vyloučen ze stínové vlády.

Mládek by měl odejít ze stínové vlády, žádá pražská ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek na tiskové konferenci ČSSD

Krajský výkonný výbor pražské ČSSD se v pondělí večer distancoval od výroků Jana Mládka a vyzval vedení strany, aby Mládek skončil ve funkci stínového ministra financí.

Nešlo jen o Mládka, delegáti kritizovali také sjezd

Mládek se v pondělí dopoledne pokoušel své výroky vysvětlit. Pražské ČSSD to ale nestačilo. "Nešlo jen o Mládka, delegáti se vyjadřovali obecně kriticky k poslednímu sjezdu, především jim vadil malý prostor pro diskusi, kterou většinově ovládli vedoucí funkcionáři a stínoví ministři," popsal serveru Týden.cz rozladěnost delegátů z metropole předseda pražských sociálních demokratů Karel Klíma.

ČSSD z Prahy také vyzvala ke svolání programové konference, kde by se měla konkretizovat a vyjasnit programová východiska strany.

Mládek doplatil na zjitřenou atmosféru po sjezdu ČSSD

Podle jednoho člena vedení ČSSD byl Mládkův výrok sice nešikovný, ale prý si podobný lynč nezaslouží. Mládek údajně doplatil na zjitřenou atmosféru po sjezdu.

V sobotu na sjezdu ČSSD v Ostravě Mládek uvedl, že živnostníci nepřispívají do systému sociálního pojištění, a parazitují tak na zaměstnancích. To odsoudil premiér Petr Nečas (ODS), Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, ale i šéf sociální demokracie Bohuslav Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…