Muslimové budou v Praze protestovat proti terorismu

10.08.2016 6:15

V Praze se dnes uskuteční shromáždění muslimů, kteří chtějí odsoudit nedávné teroristické útoky v Evropě. Zúčastní se také symbolicky katolické mše. Akce začne od 18:00 před kostelem Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad na Vinohradech. Muslimové chtějí položit ke kostelu svíčky a květiny a symbolicky kolem kostela se v kruhu držet za ruce.

Muslimové budou v Praze protestovat proti terorismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mše na sv. Vojtěcha. Kardinál Dominik Duka udělil zlatou Svatovojtěšskou medaili Jiřímu Grygarovi a Alexandru Tomskému

Server Echo24 v úterý uvedl, že se muslimové chtěli zúčastnit bohoslužby v kostele sv. Ludmily na náměstí Míru, ale farnost s tím nesouhlasila. Arcibiskupství pražské však na to reagovalo, že katolické kostely jsou otevřeny všem lidem dobré vůle.

Uvítalo iniciativu muslimů, že chtějí odmítnout zločiny, které jiní páchají ve jménu jejich náboženství. Muslimové se mohou podle arcibiskupství účastnit bohoslužby, společná modlitba muslimů a křesťanů nicméně není možná z teologického hlediska.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…