Nadačnímu fondu proti korupci se nepozdává reorganizace policie. Chovanče odstup! Vyzývají ministra

01.07.2016 17:00

„V současné době již po podpisu ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) prakticky nic nebrání zmatečné reorganizaci Policie České republiky,“ konstatuje ve svém prohlášení Nadační fond proti korupci Karla Janečka. A kvůli důvodům, za jakých byla reorganizace podepsána, jej vyzývají k odstoupení.

Nadačnímu fondu proti korupci se nepozdává reorganizace policie. Chovanče odstup! Vyzývají ministra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

Jak fond totiž podotýká, reorganizace nebyla diskutována s klíčovými aktéry, neproběhla ani odborná debata za účasti vrchních státních zástupců, nejvyššího státního zástupce, ředitelů ÚOOZ a ÚOKFK či členů Výboru pro bezpečnost Poslanecké sněmovny. „Rovněž ani na jednání Bezpečnostní rady státu, kterého se jako hosté zúčastnili i nejvyšší státní zástupce a vrchní státní zástupci, nebyla uvedená reorganizace podrobněji představena,“ dodávají. 

Původní text ZDE.

Fond také sděluje, že nevěří příslibům ministra vnitra, že nedojde k ohrožení „živých kauz“. „S reorganizací bezprostředně souvisejí i personální změny a ty pak mohou následně zhatit celé šetření,“ dodává s tím, že prý nebudou objasněny doposud řešené případy. „Mimo jiné i případ, který dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, v němž prověřuje shromážděné informace nasvědčující, že cílem reorganizace mohlo být účelové odstranění ÚOOZ,“ uzavřel.

Pod dokumentem jsou podepsáni i podnikatelé Stanislav Bernard a Radim Jančura či další členové správní rady Nadačního fondu, Karel Randák a Jan Kraus.

 

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…