Ivan Vyskočil udeřil na „kavárníky“: Volby nevyšly? Už je tu Milion „chlívek“. Volba ombudsmana? Havloidi leží na schodech. Volba Rady ČT? Kalousek vystupuje z církve...

07.06.2020 10:21

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Pozdvižení“, které se strhlo kolem výsledků voleb do Rady ČT, se rozhodl okomentovat známý herec Ivan Vyskočil. „Zvolení Xavera Veselého jistě paní Němcová opláče,“ říká a v této souvislosti zmiňuje i Tomáše Halíka nebo „pražskou kavárnu“. „Jsem rád za tu obměnu v Radě ČT a doufám, že to bude mít vliv na konec jednostranného fandění,“ přidává i svůj osobní názor. Připomněl také další případy, jejichž výsledek „se nelíbil“, jako například volba nového ombudsmana a také to, co následovalo. V průběhu dnešního Nedělního rána pak rozebral i „trable se sochami“. „Jenom blbec kádruje sochy,“ vzkazuje.

Ivan Vyskočil udeřil na „kavárníky“: Volby nevyšly? Už je tu Milion „chlívek“. Volba ombudsmana? Havloidi leží na schodech. Volba Rady ČT? Kalousek vystupuje z církve...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

„Jednou jsem četl povídku od Achille Gregora, který psal takové vtipné a humoristické věci. Bylo to o pánovi, který si koupil a přinesl domů malého domácího králíčka. Udělal mu mističku s jídlem i pelíšek, ale králíček byl plachý. Pán mu chtěl ukázat jen laskavou tvář a tak ho lákal, aby se nechal pohladit. Ale králíček se bál a pohladit se nechtěl nechat. Pán ho lákal: ‚Pojď sem, ty hlupáčku, já tě chci jen pohladit,‘ a nabízel voňavou mrkvičku. Ale králíček se bál.

I jal se pán králíčka sledovat, aby ho chytil a ukázal mu, jak to s ním myslí dobře. Ale králíček se bál a utíkal a zalézal pod židle. Pán ho umíněně sledoval a pronásledoval ho s čím dál větším úsilím. Celá povídka končí zpřeházeným nábytkem, králíkem napasovaným v nejzazším koutě pod gaučem a zcela nepříčetným mužem, který králíčka vyhání koštětem a vztekle řve: ‚Vylez, ty zatracenej králíku. Vylez a já tě zabiju, abys věděl, že tě chci jenom pohladit‘!“ vypráví na úvod dnešního Nedělního rána Ivan Vyskočil.

A vysvětluje, proč začíná tentokrát poněkud ze široka, a proč právě touto povídkou.

Parta sluníčkářů, havloidních členů... a násilné dobroserství

„Proč vám říkám tento úvod? Ta parta sluníčkářů, havloidních členů ‚pražské kavárny‘, mi silně svým násilným dobroserstvím připomíná toho muže s králíkem. Tato skupina je ve svém konání dobra zvláštně militantní,“ pokyvuje Ivan Vyskočil. A dodává. „Zkuste si v takové grupě pravdoláskařů vykřiknout: ‚Obdivuji a mám rád prezidenta Zemana a Babiš je výborný a dobrý premiér této země.‘ Nevím, zda budete tak rychlí, abyste našel východ.

Pravda a láska musí totiž zvítězit nad lží a nenávistí – a dokážeme ti to i za cenu toho, že ti rozšlapeme držku na hadry! Však my to dobro do tebe dostanem!“ nešetří herec sarkasmem. „A že nemluvím do větru?“ zdvihá ukazováček. A dává příklady.

Pláč paní Němcové, Kalousek a hlavní Mefisto

Anketa

Měly by skončit Otázky Václava Moravce?

97%
3%
hlasovalo: 25608 lidí
„Stačí, aby něco nedopadlo dle představ této party a už je oheň na střeše.

Třeba volby? A hned je tu Milion chlívek s řevem DEMISI. Musí to být jinak! Volba ombudsmana. A už sedí havloidi na schodech rozhodnutí nového ombudsmana nevpustit do jeho úřadu za žádnou cenu. A znovu. Volba nových členů Rady ČT. No co to je za šlendrián!? Oni ti lumpové nezvolili vůbec dle představ těch lepších lidí, té elity, která vidí daleko dopředu!

A už Kalousek vystupuje z církve. Paní Lipovskou totiž navrhl kardinál Duka. (Nevím, proč nevystoupí také z parlamentu, který ji zvolil?) Zvolení Xavera Veselého jistě paní Němcová opět opláče. Proti volbě do rady se neváhal vyjádřit anii hlavní Mefisto Tomáš Halík. Pražská kavárna se jistě chytá za hlavu a předpokládám, že lamentací ještě není zdaleka konec,“ říká tak trochu uštěpačně Ivan Vyskočil.

A podotýká. „Přitom Luboš Xaver Veselý je opravdu vynikající moderátor s obrovskou zkušeností, rozhledem a objektivitou. Všechna moje chvála může být od někoho brána s rezervou, ale rozhodně nikdo, kdo občas sleduje Xaverovu XTV, nemůže popřít, že výběr hostů je rozmanitý. Rozhodně se nikdy neskládá z lidí stejného politického názoru, kteří se vzájemně utvrzují ze stejných myšlenek a jako jediné správné je předkládají i nám. Setkáváme se u něho s lidmi ze všech stran a všeho možného přesvědčení. A Xaver nikomu jeho názor nevymlouvá, nikoho netlačí otázkami do kouta a hostům neskáče do řeči. Divák si tak dělá názor sám.

Na rozdíl od moderátorů ČT, kteří vám jasně dávají najevo, co si máte, ba dokonce smíte myslet. Jsem rád za tu obměnu v Radě ČT a doufám, že to bude mít vliv na konec jednostranného fandění. Rovněž si přeju, aby zmizelo z veřejnoprávní obrazovky neplacené PR všech nátlakových skupin. Zdůrazňuji – všech!“ zakončuje rázně Ivan Vyskočil.

Vysvětlující tabulky? To si myslí, že jsme tady všichni blbci?

„Ale dost o TV,“ říká herec, a na řadu se tak dostává další téma, které si pro dnešní Nedělní ráno vybral.

„Chci se ještě jednou pozastavit nad našimi trablemi se sochami a s pomníky. Ne, nebojte, už nebudu rozbírat případ Koněv. Toho už bylo tolik, že asi všichni už vědí všechno. Ale pobavily mne takové ty opatrné návrhy těch, kteří se báli říci, že by tam socha měla zůstat. A tak vždy říkali, že ano, ať pomník zůstane na místě, ale s vysvětlující tabulkou,“ kroutí hlavou Ivan Vyskočil.

A naštvaně se ptá: „To si myslí, že jsme tady všichni blbci, a že je třeba nás vyučit, jakým směrem se máme na pomník dívat, a pro nás blbečky, jak to máme chápat? Nehledě na to, že každý se dívá na takové pomníky jinak,“ podotýká. „Jsou lidé, kteří sotva zaznamenali Husův pomník na Staromáči. Jiní na něj hledí s úctou, vzhledem k historii. Jiný, zejména výtvarník, se dívá, jak je pomník pojatý a jestli vyhovuje jeho vkusu. Slyšel jsem sochaře, jak nad takovými díly lamentoval – no jó, voni neuměj dělat nohy, tak jsou všichni dycky v zimníku,“ usmívá se herec.

„Já jsem se zase zabýval tím, že když tabulky, tak ale ke všem sochám a pomníkům, abychom my přitroublí plebejci zbytečně netápali a hned věděli, kdo je kdo! Tak třeba na Jiráskově náměstí sedí na židli Alois Jirásek. Už vidím tu tabulku: Profesor Jirásek. Autor mnoha historických románů, které jsou v osnovách povinné školní četby. Varování. Pozor, při čtení jeho děl hrozí velká časová náročnost a často též smrt nudou.“

Jenom blbec kádruje sochy!

A na téma „trable se sochami“ pokračuje. „Jan Žižka. Geniální husitský vojevůdce a vítěz mnoha bitev. Ale i u něj by se našly škraloupy. Neměl ten správný a korektní vztah k menšinám. Sektu Adamitů nechal nemilosrdně zlikvidovat. Katolické mnichy nechával házet do plamenů hořících klášterů, které sám zapaloval a bořil (a to pominu, že neměl roušku!),“ rýpne si herec a se smíchem dodává: „Nevím, zda by vůbec jeho socha neměla být úplně odstraněna a úplně zlikvidována?“

„A takových pomníků s vysvětlovacími tabulkami by se po Praze i po celé republice našlo dost a dost. Ani lavička Václava Havla by nemohla vyjít s neposkvrněným štítem!! On totiž každej, než ho postavili na piedestal, byl taky člověk. A jenom blbec kádruje sochy!“ říká rázně Ivan Vyskočil. A ptá se: „Tak nevím, jestli jsme blbí my, nebo ti tabulkáři?“

„A vám, čtenáři, přeju hodně zdraví a veselou mysl!“ posílá na závěr dnešního Nedělního rána pozdrav čtenářúm ParlamentníchListů.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…