Komunista napsal do stranických novin o Miladě Horákové. Jeho soupeř Žantovský z toho nejspíš vyroste

12.08.2020 20:23

Roman Blaško, kandidát KSČM do Senátu v Praze 5, napsal komentář pro HALO noviny ze dne 2. 7. 2020, kde se vyjádřil k proběhnuvší kampani, která měla za cíl si připomenout oběti komunistických procesů v 50. letech, zejména pak Miladu Horákovou. Název článku zní „Neofašisté věší Horákovou“ a Blaško v něm představuje svou vizi, jak by měli podle něj komunisté čelit sílícím projevům antikomunismu. A bude podle něj nakonec zakázána komunistická strana?

Komunista napsal do stranických novin o Miladě Horákové. Jeho soupeř Žantovský z toho nejspíš vyroste
Foto: Lucie Sýkorová
Popisek: Roman Blaško

Anketa

Chtěli byste na území ČR nastálo vojáky USA, jak si přeje Alexandr Vondra?

6%
94%
hlasovalo: 23672 lidí

Blaško hned na začátku píše: „Dnešní uplatňování kolektivní viny vůči komunistům má účelů hned několik. Jednak zvyšuje napětí ve společnosti prostřednictvím antikomunismu a pak také v obecné rovině znamená uvolnění prostoru pro extremismus.“ A zmiňuje známou kauzu, kdy byl vydán kalendář nazvaný Osobnosti třetí říše, zobrazující pohlaváry nacistického Německa.

Dále uvádí, že EU v loňském roce přijala rezoluci o Paměti Evropy. Tato rezoluce má podle Blaška za úkol přepsat minulost a staví na roveň komunisty a fašisty. Blaško se obává, že by taková rezoluce mohla vést k zákazu propagace jak fašizmu, tak i komunismu, a to se mu pochopitelně nelíbí. Jeho stanovisko je jasné: „Boj proti antikomunismu a fašismu je pro komunisty do budoucnosti mnohem více zásadní, než se některým zdá.

Vyjádřil se i k Miladě Horákové. „Zejména v Praze probíhalo masivní kolektivní obviňování komunistů za smrt Horákové.“ Používání kolektivní viny je podle něj velice nespravedlivé a navíc Horáková byla údajně souzena podle práva. „Jestli tedy chce někdo soudit, ať soudí, ale pouze spravedlivě. Jinak na to nemá žádné právo!“

Zmínil i vyvěšování fotografií doktorky Horákové na budovy různých institucí. Podívejme se, kde všude vyvěsili fotografii Horákové na svou budovu. Ukazuje se totiž, kdo tyto instituce ovládá, kdo na ně má tak zásadní vliv, že může dovolit i na školy zavěsit její portrét! Jednotná grafika pak ukazuje na ideologické centrum řízení.“ Řada lidí to podle Blaška dokonce myslí i dobře, ale stává se jen nástrojem „neoliberálních sil“, které se začínají podle něj chovat jako fašistické.

„Teď víme přesně, co se na nás chystá a odkud to přichází. Jsme jediní, kdo tomuto procesu jsou schopni čelit. Musíme soustředit síly nejen na vlastní reformy, ale promítnout svůj boj proti antikomunismu do všech diskuzí, politických jednání a práce.“ Zakončuje svůj článek bojovně Blaško.

Roman Blaško kandiduje ve volbách do Senátu v Praze 5. Proti němu stojí těžcí soupeři v čele s kandidátem TOP 09 Michaelem Žantovským, Václavem Láskou za KDU-ČSL se Zelenými a Piráty, bývalým ministrem zdravotnictví z ČSSD Miloslavem Ludvíkem nebo Mansoorem Maitahem za Hnutí Trikolora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…