Naštvaný Rakušan zmlátil českého úředníka baseballovou pálkou

02.08.2017 9:54

Sedmačtyřicetiletý Rakušan Herbert N. napadl v dubnu zaměstnance Povodí Vltavy Jiřího Karáska. Nyní je stíhán pro ublížení na zdraví a výtržnictví. Píše to dnešní deník Právo.

Naštvaný Rakušan zmlátil českého úředníka baseballovou pálkou
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

Herbertu N. hrozí za napadení devětapadesátiletého Karáska až tři roky vězení. Konflikt nastal při jednání, kdy úředníci řešili s cizincem napojení jeho domu na kanalizaci. Objekt rakouského občana stojí v blízkosti nýrské přehrady, jejímž správcem je právě Karásek. Nemovitosti se totiž dotýká ochranné vodní pásmo. 

Herbert N. na Karáska nejprve začal křičet, aby šel pryč, že jej nikdo nezval. „Řekl jsem kolegům, že tohle nemíním poslouchat, otočil jsem se s tím, že odejdu. On přiběhl a zezadu mě dvakrát praštil baseballovou pálkou, nejdřív do jedné, pak do druhé nohy. Všichni přítomní zůstali úplně zkoprnělí,“ uvedl Karásek.

Ještě před tím, než k útoku došlo, tak majitel domu napadal i další úředníky, kdy jim říkal, že jsme čtyřicet let žili v totalitě a že nás musí učit, jak se máme chovat. 

Karásek následně přivolal policii a nechal se ošetřit v nemocnici. Poté byl i několik týdnů v pracovní neschopnosti a musel chodit o francouzských holích. Útočník po příjezdu policie dělal, jako že se nic nestalo, odmítl se také legitimovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…