Neonacisté plánují pochod Drážďanami, postaví se jim i čeští odpůrci

19.02.2011 7:05

Jako připomínku na bombardování Drážďan chtějí dnes neonacisté uspořádat pochod městem. Zabránit jim v tom chtějí nejen němečtí odpůrci ale i čeští. Loni do Drážďan dorazilo kolem 5000 pravicových extremistů. Policie je v pohotovosti.

Neonacisté plánují pochod Drážďanami, postaví se jim i čeští odpůrci

Tradiční pochod připomínající bombardování Drážďan na dnešek v saské metropoli plánují neonacisté. Pochodu se však podobně jako loni pokusí zabránit jejich odpůrci, kteří podle všeho přijedou i z České republiky. 

V pohotovosti německá i česká policie

Pohotovost budou mít nejen němečtí policisté, ale na silnicích a ve vlacích do Německa také jejich čeští kolegové. Účast na blokádě neonacistické akce ČTK potvrdili odpůrci neonacistů z Ústecka. 
 

Účast českých odpůrců 

Loni do Drážďan dorazilo kolem 5000 pravicových extremistů. Postavilo se jim několik tisíc odpůrců, včetně českých, a akci za asistence policie zabránili. 

Na akci zvou i čeští pravicoví radikálové 

Neonacisté si připomínají bombardování města západními spojenci z 13. a 14. února roku 1945, kdy zahynulo asi 25.000 lidí a značná část města byla zničena. Pravicoví radikálové to označují za bombový holokaust německého národa. K účasti na letošním neonacistickém pochodu zvou i internetové stránky českých pravicových radikálů.

Související:

Na mítincích ODS a ČSSD se objevují neonacisté všech úrovní, varuje Antifa

Politici by svou mládež měli ukáznit, vybízí Špaček i Ježek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…