Neziskovkář Rozumek vyrazil do Bruselu, aby se přimluvil za uprchlíky. Přitom tam pomlouval Babiše s Hamáčkem

07.02.2020 9:25

Ředitel organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek zavítal do Bruselu a ze všech sil tam hájil právo uprchlíků v EU na azyl. Pustil se přitom do předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Na sociální síti si ale musel vyslechnout nejednu ostrou odpověď.

Neziskovkář Rozumek vyrazil do Bruselu, aby se přimluvil za uprchlíky. Přitom tam pomlouval Babiše s Hamáčkem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek

Martin Rozumek, ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům, dal na sociální síť Twitter tři příspěvky, v nichž zdůraznil, že uprchlíkům musí být zajištěna jejich práva, a to i v EU. Jenže s chováním Andreje Babiše v roli českého premiéra a Jana Hamáčka v pozici ministra vnitra je to prý opravdu těžká práce.

„V Evropském parlamentu se snažím vysvětlit nevysvětlitelné. Máme kapacity, rodiny, organizace ochotné pomoci uprchlickým dětem v Řecku, ale bohužel slaboučké a nerovné politiky Andreje Babiše a Jana Hamáčka,“ napsal na sociální síti Twitter. „Tough job,“ povzdechl si poté anglicky. Je to prý těžká práce.

Rozumek v Evropském parlamentu

V diskusi pod svým příspěvkem se však dočkal převážně kritiky a výsměchu. Lidé poukazovali především na to, že mladí muži, kteří tvrdí, že jim ještě nebylo osmnáct let, ale pro jistotu s sebou nemají doklady, nebudou pravděpodobně děti. Zazněl také dotaz, kdo dal Rozumkovi mandát k takovému jednání.

Rozumek v Evropském parlamentu

Rozumek však doplnil obdobný příspěvek i v angličtině a zdůraznil, že v Evropském parlamentu bojuje za zachování práv uprchlíků v EU, a to i lidí, kteří přežívají v řeckých běženeckých táborech.

„Dnes v Evropském parlamentu – znovu tlačíme na otevření legálních cest pro uprchlíky, alespoň pro dětské uprchlíky bez doprovodu rodičů, které žijí v zoufalých podmínkách v řeckých táborech,“ napsal anglicky.


Martin Rozumek v Evropském parlamentu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…