ODS propouští. Nemůže si dovolit tak složitou strukturu

03.03.2011 8:45

Občanští demokraté ztratili přízeň voličů, dostali od nich o 830 tisíc hlasů méně než v roce 2006, a v kase jim tak chybí 83 milionů korun. Rozsáhlá stranická struktura je neudržitelná. A bude se propouštět.

ODS propouští. Nemůže si dovolit tak složitou strukturu

"Vzhledem k  tomu, že příjmy ODS z krajských mandátů již po dva roky v některých regionech nedostačují ani na financování manažerských mezd, natož aby byly k dispozici na provoz regionálních a oblastních sdružení, stává se nutností provést zásadní změnu jak v oblasti vnitřních rozpočtových pravidel ODS, tak ale také v jejím vnitrostranickém aparátu," píše se podle deníku Právo v Konceptu reorganizace manažerké sítě ODS.

Strana si nemůže dovolit tak složitou strukturu, jakou má. "Ta se vzhledem k nízkému ohodnocení a kvantitě stává nereflexibilní a neefektivní," dodává dokument.

Méně lidí. Víc peněz pro manažery

Po reorganizaci by se mělo manažerům přidat. Tedy těm, kteří zůstanou. "Manažeři jsou placeni opravdu špatně, mnozí lidé v úřadech o tom nemají ponětí," podotýká teplický primátor Jaroslav Kubera, dlouholetý člen ODS.

ODS by tak nově měla mít 14 manažerů oblastních a regionálních sdružení a 52 asistentů oblastních sdružení. Hrubá průměrná mzda by měla vystoupat na třicet tisíc.

Špatnou finanční situaci řeší i ostatní strany. Například ČSSD splácí dluh 180 milionů korun, rovněž propouští a nenavyšuje mzdy ani nevyplácí 13. platy.

Čtěte:

Sobotka se posmívá ODS. Porušili slib, zdražují a teď to mají

Muammar Rath? Poslanec ODS srovnává Kaddáfího s hejtmanem

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …