ODS se opravdu vrací, jásá po senátních volbách Petr Fiala

15.10.2016 16:20

Senátní volby podle předsedy občanských demokratů Petra Fialy potvrdily, že ODS zůstává hlavní pravicovou silou v zemi. Uvedl to v prohlášení zaslaném ČTK. Kandidáti ODS byli ve druhém kole voleb úspěšní ve třech obvodech, a to Tomáš Jirsa v Českém Krumlově, Jiří Oberfalzer v Berouně a Miloš Vystrčil v Jihlavě.

ODS se opravdu vrací, jásá po senátních volbách Petr Fiala
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Staronový předseda ODS Petr Fiala

Fiala pogratuloval všem třem zvoleným kandidátům a také Zdeňku Nytrovi, který jako nezávislý s podporou ODS a TOP 09 získal mandát v obvodě Ostrava-město. V Mělníku naopak neuspěla Veronika Vrecionová a v Blansku Jan Machač. Podle Fialy ale udělali maximum, aby dobře reprezentovali ODS.

„ODS se poučila z minulosti, je připravena na budoucnost a nyní nabízí odpovědnou pravicovou politiku. Jsem si jistý, že můžeme aspirovat na ještě lepší výsledek ve volbách do Sněmovny, které nás čekají příští rok,“ dodal Fiala.

Občanští demokraté budou mít nově v jednaosmdesátičlenné horní komoře devět křesel, v letošních senátních volbách tak včetně prvního kola ztratili pět mandátů.

Zdeněk Nytra je ředitelem moravskoslezských hasičů, členem zastupitelstva v Moravské Ostravě a Přívozu. Rodák z Janovic v okrese Frýdek-Místek (narodil se 6. října 1961), vystudoval ostravskou Vysokou školu báňskou, obor technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu. Celý život pracuje jako profesionální hasič, nejprve u drážních hasičů, poté u hasičů města Ostravy a od roku 2001 je ředitelem Hasičské záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Angažuje se i v řadě profesních organizací, je viceprezidentem celosvětové organizace hasičů pro prevenci, hašení a mládež CTIF, viceprezidentem Mezinárodní sportovní federace hasičů a záchranářů, předsedou České hasičské sportovní federace a člen rady České asociace hasičských důstojníků. Je také členem vědecké rady Fakulty bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské – Technické univerzity v Ostravě. V roce 2006 byl zvolen v komunálních volbách jako nestraník za ODS v Městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz (mandát obhájil v letech 2010 a 2014).

Je rozvedený, má dospělou dceru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…