Občan na Vysočině naháněl komunisty s vidlemi. Kdyby nebylo přivřený okýnko, tak to mají kluci v hlavě, nechápe Kováčik

28.09.2017 20:37

VÍME PRVNÍ Poslanec Josef Zahradníček (KSČM) a předseda okresního výboru KSČM v Třebíči Josef Číž se v úterý v obci Radkovice na Vysočině stali terčem útoku rozčíleného muže. Ten na jejich radiovůz, ze kterého pouštěli prostřednictvím audioaparátu předvolební agitaci, několikrát zaútočil vidlemi.

Občan na Vysočině naháněl komunisty s vidlemi. Kdyby nebylo přivřený okýnko, tak to mají kluci v hlavě, nechápe Kováčik
Foto: Pixabay (CC0)
Popisek: Vidle

„Včera došlo k napadení posádky radiovozu, a to slovnímu i fyzickému při kampani,“ sdělil ParlamentnímListům.cz poslanec a předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Rozzuřený občan měl dvojici komunistů napadnout v obci Radkovice na Vysočině. O incidentu již byla informována i Policie ČR a ta by jej měla šetřit jako přestupek.

Hlavním cílem útoku rozzuřeného muže, kterému se nelíbilo, že v jeho obci komunisté propagují svůj program, byl podle všeho předseda okresního výboru KSČM v Třebíči Josef Číž. Muž totiž několikrát zaútočil na okénko, za kterým Číž seděl. „Kdyby nebylo přivřený okýnko, tak to kluci maj v hlavě,“ okomentoval pro ParlamentníListy.cz situaci Kováčik.

„Myslíme si, že je to za hranou etického vedení kampaně. Za nás kandidují i mladí lidé a neradi bychom, aby se takovéto metody používaly například i vůči lidem, kteří vůbec žádnou předpřevratovou minulost nemají,“ doplnil.

„Byl to občan, který tam bydlí. Vyběhl s vidlema a běžel s pokřikem ty ku..o jedna komunistická. Co ty to tady propaguješ,“ popsal průběh útoku Josef Číž. Okénko, do kterého měl muž bodat vidlemi, útok vydrželo. „Tím, že jsem okénko měl jen pootevřené, tak jsem to nedostal, protože se netrefil do té škvíry,“ upřesnil Číž.

Muž ale útočil i poté. Když se podle Číže netrefil do škvíry v okénku auta ani opakovaně, píchl do dveří. „Na závěr řízl vidlema do střechy,“ dodal Číž. Rozezlený muž měl následně poté odejít.  

Incident se stal v Radkovicích na návsi u autobusové zastávky. Dvojice členů KSČM obcí projížděla a pouštěla svou předvolební agitaci z autorozhlasu. Rovněž vylepovala plakáty. „Projíždíme pomalu dědinami, mám tam puštěnej spot předvolební, který pouští ty různá hesla předvolební. Toho přímo rozzuřilo,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Číž. Muž prý vyrazil kupředu, jakmile posádka vozu zastavila. „Já jsem myslel, že jde jenom nadávat,“ popsal svou domněnku, která útoku předcházela, Číž. „Šlo o bezvýznamnou událost, která nemá a nepřeje si mít žádnou publicitu. Nic se nikomu nestalo, žádné škody hmotné ani fyzické,“ okomentovala útok pro ParlamentníListy.cz tisková mluvčí KSČM Helena Grofová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…