Odborník: I kdyby soud neměl pravdu, odbory musí poslechnout

11.06.2011 16:50

Podle advokáta Miroslava Krutiny musí odboráři respektovat rozhodnutí Městského soudu v Praze. "I kdyby soud neměl pravdu, tak v tuto chvíli je jeho rozhodnutí třeba respektovat. Pokud by i přesto stávka proběhla, je považována za nezákonnou," řekl odborník pro ČT.

Odborník: I kdyby soud neměl pravdu, odbory musí poslechnout

Zdůraznil i to, že soudce se ve svém rozhodnutí odkazoval na občanský zákoník a prohlásil, že stávka a blokáda jsou v rozporu s dobrými mravy. "Rozhodnutí je jednoznačně proti organizátorům stávky," uzavřel situaci odborářů.

SLEDUJEME téma stávka

První místopředsedkyně Věcí veřejných, které jsou také ve vládě, ale nechce, aby jednání s odbory probíhala emotivně. "Jsem pro to, aby vláda jednala s odbory, ale aby jednání proběhla v klidu a ne nějak emotivně," naráží na poslední prohlášení vlády na tiskové konferenci a na slova odborářů.

Vláda požádala Městský soud v Praze o zastavení stávky a soud stávku nakonec zakázal, neboť prý nebyla ohlášená dostatečně dopředu.

Související: Soud zakázal stávku. Kalousek: Stávkujte a budete trestáni

Podle ministra financí Miroslava Kalouska nesou za případnou stávku, která by se uskutečnila navzdory rozhodnutí soudu, odbory trestní odpovědnost. Premiér Petr Nečas se také odvolává na to, že odbory případně uhradí škody do poslední koruny.

Čtěte více:

Filip a Urban: Se zákazem stávky zásadně nesouhlasíme

Odbory soud neposlechnou. Stávka bude

Šéf pražské ODS: Odboráři hazardují se životy a zdravím lidí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…