Otřes mozku. Upadla doma. Špatně vidí. Vylézají nové informace o Hillary Clintonové. Deník už myslí na nejhorší...

13.09.2016 10:32

Ještě před několika dny brala mainstreamová média a politici informace o údajném špatném zdravotním stavu Hillary Clintonové jen jako spiklenecké teorie, které pro své politické cíle šíří Donald Trump a jeho volební tým. Nedělní kolaps Clintonové na veřejnosti vše změnil a její zdravotní stav je nyní tématem číslo jedna.

Otřes mozku. Upadla doma. Špatně vidí. Vylézají nové informace o Hillary Clintonové. Deník už myslí na nejhorší...
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Dokonce už i zpravodajská agentura Reuters připouští, že informace o zhoršujícím se zdravotním stavu Clintonové je třeba začít brát vážně. A to především s ohledem na předvčerejší událost, kdy musela Clintonová předčasně opustit pietní akt u příležitosti patnáctého výročí teroristického útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku. Příští měsíc devětašedesátiletá Clintonová musela být podpírána svými osobními strážci a údajně cestou ztratila jednu botu.

Anketa

Měla by se Visegrádská čtyřka v případě vítězství Norberta Hofera propojit s Rakouskem a vytvořit těsnější unii?

94%
hlasovalo: 10789 lidí

I jinak Clintonové nakloněným médiím přišlo podivné, že původně její tým kolaps zdůvodňoval pouze dehydratací a s vysvětlením v podobě zápalu plic přišel až o několik hodin později. Nešlo však zdaleka o první signál, že se zdravím bývalé ministryně zahraničí to není nijak valné. V posledních dvaceti letech potkala Clintonovou celá řada zdravotních problémů, včetně tří krevních sraženin, otřesu mozku nebo vážné žilní trombózy.

Jak uvádí britský deník Daily Mail, první krevní sraženinu měla Clintonová již v roce 1998 a před více než třemi lety si přivodila otřes mozku, když omdlela a upadla ve svém domě. „Informace o jejím zdravotním stavu se dostávaly ven jen velmi pomalu. Na veřejnosti se tehdejší ministryně zahraničí Clintonová neobjevila od sedmého prosince do druhého ledna, kdy opustila nemocnici v New Yorku. Nedělní ‚klopýtnutí‘ Clintonové je dalším důvodem k přezkoumání jejího zdravotního stavu,“ soudí Daily Mail.

Jak bylo uvedeno v lékařské zprávě Clintonové, jež byla zveřejněna v loňském roce, demokratická kandidáta na amerického prezidenta musela po prodělaném otřesu mozku nosit speciálně upravené brýle, které aspoň částečně potlačovaly účinky dvojího vidění. „Dokonce i její manžel Bill v roce 2014 hovořil o tom, že šlo o těžký otřes mozku. Clintonová musela pracovat z domova a nebyla schopna podat před Sněmovnou svědectví v kauze útoku na americký konzulát v libyjském Benghází,“ píše Daily Mail.

Mimo jiné Clintonová bere léky na ředění krve a má sníženou funkci štítné žlázy. Spiklenecké teorie potom dokonce hovoří dokonce o stařecké demenci a dalších vážných chorobách. Samotný „autorizovaný“ chorobopis Clintonové ale stačí na to, aby se toto téma stalo vážnou překážkou pro její úspěšnou kandidaturu na prezidenta Spojených států. Izraelský deník Haaretz dokonce spekuluje nad tím, že by mohlo mít zveřejněné video z neděle pro politickou budoucnost Clintonové fatální důsledky.

Haaretz přímo zmiňuje možnost, že by Clintonová z prezidentských voleb sama odstoupila či byla nucena odstoupit. „Demokratický národní výbor má coby nejvyšší orgán strany právo nahradit hlavního kandidáta a nemusí se z tohoto kroku nikomu zodpovídat. Jako jednoho z možných ‚náhradníků‘ zmiňuje izraelský deník bývalého senátora a guvernéra státu Virginie Tima Kaina nebo současného viceprezidenta Joa Bidena. „Ze hry není ani Bernie Sanders. Podle jeho příznivců by měl být právě on první volbou, pokud by Clintonová odstoupila.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…