Parlament si příští rok polepší o osm milionů. Utratí ale víc než letos

23.07.2011 18:39

Rozpočet Poslanecké sněmovny bude v příštím roce vyšší o pět milionů, Senát dostane víc asi o tři miliony. Přestože se obě komor zdánlivě polepší, v listopadu 2012 zaplatí 25 milionů za organizaci zasedání Parlamentního shromáždění NATO. Fakticky tedy spíš o peníze přijde.

Parlament si příští rok polepší o osm milionů. Utratí ale víc než letos

Rozhodnutí vyplývá z vládou navrhovaného rozpočtu se schodkem 105 miliard korun. Jednotliví ministři nyní musí do 10. srpna předložit ministerstvu financí rozepsané výdaje u svých resortů. Následně do 25. srpna bude o návrzích ministr financí Miroslav Kalousek s ministry jednat a pak do 30. srpna předloží vládě celkový návrh rozpočtu na příští rok se všemi přílohami.

Šetřit budou obě komory i prezident

Rozpočet by měla Poslanecká sněmovna schvalovat v polovině prosince. I když by sněmovna měla dostat miliardu a 86,4 milionu korun, předseda rozpočtového výboru Pavel Suchánek (ODS) upozorňuje, že bude 17 milionů chybět. Ty musí odvést státu v souvislosti se zdaňováním náhrad. O rozpočtu chce proto ještě jednat se sněmovním kancléřem.

Loni sněmovna utratila 1,12 miliardy korun a proti plánu se jí podařilo téměř 63 milionů ušetřit. Také Senát loni zkrátil své výdaje a proti původně schválené částce ušetřil 52 milionů korun. Pro letošek může počítat s částkou 508,5 milionu korun, pro příští rok by mohl dostat 511,44 milionu. Kancelář prezidenta republiky má pro letošek k dispozici 339 milionů, pro příští rok počítá rámcový návrh se sumou 334,3 milionu korun.

Čtěte více:

Vláda schválila rozpočet. Ne, ano, ano, ne tupým škrtům, řekl Bárta 

Pavel Dobeš exkluzivně: Kalouskův rozpočet není veselé čtení 

Profesor Keller: Bohatí rozkradou rozpočet, pro lidi nezbyde

Člen NERVu Kohout: Vládě jsme ukázali, kde šetřit. Nulová odezva 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…